Koło zapasowe
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 1
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
Koło zapasowe
Koledzy dzisiaj szanowna towarzyszka małżonka przebiła oponę, i pytanie zgoła z tych trudnych, gdzie do cholery znajdę zapas w Laczku? I to pełny wymiar czy dojazdówka? bo jak kiedyś z ciekawości pod podłogę bagażnika zaglądałem, a było to z rok temu z hakiem, to nie widziałem tam żadnego koła, a intuicja mówi mi że chyba tam powinno ono sobie przebywać, nieprawdaż? Najgorsze dodatkowo, że dzieciątko mi wirusika sprzedało i będzie problem na tą obecną aurę odkręcać i wymieniać, bo leżę i kwiczę, a żona kategorycznie i stanowczo odmówiła poruszania się MB z automatyczną skrzynią biegów z racji nie posiadania "uprawnień" i umiejętności... 

Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 0
- Imię: paweł
- Samochód: Brak:-(
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Koło zapasowe
Koło zapasowe pewnie w salonie jako opcja .... a w bagażniku zestaw naprawczy...
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
pewnie zestaw naprawczy jest.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
No cóż, koło zapasowe powinno być pod plastikową wkładką znowu pod osłoną z tapicerką, jak nie masz to musiałeś zgubić lub dostałeś zestaw naprawczy, a i koło jest tylko dojazdowe, chyba nie dawali pełnowymiarowego, bo ja i Sebastian mamy dojazdówkę, a zestaw naprawczy to pewnie w jednym z schowków po boku bagażnika masz.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
to widzę, że jednak trzeba się będzie zwlec z wyra i iść coś wykoncypować, zestawu naprawczego nie kojarzę ze schowków, niestety wirtualnie koło się nie zmieni ani nie naprawi, wielka szkoda

Jak zgubione/ukradli to mojemu ojcu, bo ja nie kojarzę zaglądania przez jaśnie panów "serwisantów" do bagażnika, zresztą pilnowałem zawsze ich przy "pracy", żeby mi nie zglądali po samochodzieXaRaDaS pisze:[...]jak nie masz to musiałeś zgubić lub dostałeś zestaw naprawczy, a i koło jest tylko dojazdowe, chyba nie dawali pełnowymiarowego[...]
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
- Profesjonalista
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Ja w HB z 2005r miałem normalne, pełne koło zapasowe i wnęka jest na pełne koło. Po założeniu LPG jeździło w bagażniku. Obecnie mam nawet na sprzedaż, bo zamieniłem na dojazdówkę.
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Oryginalnie w lacetti na polskim rynku była dojazdówka (ta którą toczyliśmy na I zlocie CTP
), i powinna być pod podłogą bagażnika, lub w bagażniku jeśli ktoś we wnęce ma zbiornik LPG.
U mnie dojazdówka jest przykręcona do podłogi bagażnika - wkurzało mnie "łuuuup" przy każdym hamowaniu

U mnie dojazdówka jest przykręcona do podłogi bagażnika - wkurzało mnie "łuuuup" przy każdym hamowaniu

Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
- Profesjonalista
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Mi szkoda było miejsca to jest przymocowana do fotela.
Wady:
1) trzeba upuścić powietrza, ale że i tak woże kompresorek, to mi to nie przeszkadza. Kompresorek schowany w dojazdówce z tyłu
2) trzeba podciąć podłogę.
Wady:
1) trzeba upuścić powietrza, ale że i tak woże kompresorek, to mi to nie przeszkadza. Kompresorek schowany w dojazdówce z tyłu
2) trzeba podciąć podłogę.
-
- Aktywny
- Reputacja: 0
- Imię: Marek
- Samochód: Corvette Stingray
- Silnik:
- Kontakt:
Kobiety to jednak dziwne sądessal pisze:żona kategorycznie i stanowczo odmówiła poruszania się MB z automatyczną skrzynią biegów z racji nie posiadania "uprawnień" i umiejętności...

-
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
A ja nadal słabosilny jestem, wczoraj próbowałem kompresorem dopompować i wjechać do garażu pod blok, żeby w tam dokonać dalszych czynności z rozbebeszeniem podłogi bagażnika, wyszukaniem czy jest tam jakowyś zapas, ale ponieważ nie chciał współpracować, i się nie dało napompować przynajmniej do 1,5 ATM, a jak odpiąłem kompresor, od razu zeszło powietrze, to sobie odpuściłem, i MB zawiozłem dziecko na rehabilitację, fajnie się jeździ jak człowiek osłabiony
A teraz powietrze jest, ale tylko na górze 

Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 26
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Trzeba było wrzucić koło do merca, a laćka zostawić na podnośniku. Załatali by Ci w drodze powrotnej i już byś miał załatwione.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Pytanie tylko gdzie jest dziura, ja 2x miałem bocznie rozwaloną oponę i z tym nie da się nic zrobić. Raz miałem na boku małą dziurkę od jak to określił wulkanizator gwoździa od sąsiada i to się dało załatać, ale większych to nie ma szans na boku. A sugerując się schodzeniem powietrza u Piotrka to raczej dziurka nie jest mała, mi schodziło na boku przez tą małą dziurkę około 1 ATM na tydzień, a nie w chwilę 1,5 ATM 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
Wózek stoi pod blokiem, nie mam siły żeby się mocować z kluczem ręcznym, mam elektryczny udarowy, ale muszę mieć dostęp do gniazdka, a takie mam w garażu pod blokiem, druga sprawa pod blokiem jakoś nie mam ochoty zostawiać samochód na lewarku, takie jakieś zboczenie z dawnych czasów, nie wiem gdzie i jaka duża ta dziura, wiem że dopompowanie nie udało się, syczało cały czas w trakcie próby, muszę wjechać do środka i dalsze czynności tam wykonać, ale we łbie się kręci i jestem osłabiony
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
-
- Wymiatacz
- Silnik:
- Kontakt:
No i się wyjaśniło, w bagażniku pod dwiema plastikowymi półkami leżało sobie koło dojazdowe, niestety musiałem wybebeszyć dziada z zawartości bagażnika, co było jednym z głównych powodów potrzeby wjazdu do garażu pod blokiem, zapiąłem udarowca po podlewarowaniu żabą i jak zdjąłem koło to wyszło szydło z worka, żona to chyba w totka powinna zagrać, dziura na boku od wewnętrznej strony wielkości 5 groszówki, wniosek -> opona szmelc nie do naprawy, nic dziwnego że dopompować się nie udawało i tak dobry kompresorek mam bo 0.8 atm wchodziło; no i teraz mam dylemat, kupować komplet, bo tamte i tak zużyte, miałem przynastępnym sezonie o tym myśleć po zdjęciu i pomiarach bieżnika, czy szukać jednej używanej Kleber Krisalp HP, tylko aby dojeździć do końca sezonu, czy już letnie wrzucać, dużo materiału do przemyśleń, na dojazdówce jeździć nie będę przecież
Zestaw naprawczy w tym przypadku przy takim uszkodzeniu opony wogóle nie miałby racji bytu, dobrze że nie zaaplikowałem tego "koła zapasowego" w spraju, bo tylko na darmo moja robota, a efekt żaden
Zestaw naprawczy w tym przypadku przy takim uszkodzeniu opony wogóle nie miałby racji bytu, dobrze że nie zaaplikowałem tego "koła zapasowego" w spraju, bo tylko na darmo moja robota, a efekt żaden
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Ja chyba w piwnicy mam jakieś dwie opony, jedna musi być zimówka. Jak chcesz to mogę zerknąć