Test autocentrum.pl

Wszystkie inne tematy dotyczące danego modelu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 300
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Test autocentrum.pl

Post autor: etac » 8 mar 2014, o 12:11

Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

Awatar użytkownika
rwicik
Profesjonalista
Reputacja: 0
Imię: Robert
Samochód: Cruze -> Tucson
Silnik:
Kontakt:

Re: Test autocentrum.pl

Post autor: rwicik » 8 mar 2014, o 14:40

"w dieslu" :)

Tak czy siak ten test przekonuje mnie, że SUVa sobie raczej nie kupię :)
Pozdrawiam, http://wicik.eu/

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 8 mar 2014, o 16:39

No tak, w Oplu mamy wybór silnikowy, aż 1 opcję 2.2 CDTI powodzenia.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

gck01
Bywalec
Imię: pawel
Samochód: cruze 1,8LT+
Silnik:
Kontakt:

Post autor: gck01 » 8 mar 2014, o 20:31

wielka szkoda ze się wynoszą z Polska

Awatar użytkownika
dynia73
Świeżak
Imię: MARIUSZ
Samochód: CAPTIVA
Silnik:
Kontakt:

Post autor: dynia73 » 24 mar 2014, o 21:05

Ale i tak twierdzę że gabarytowo w tych pieniądzach nic lepszego się nie kupi.Polecam w manualu lepsze przyspieszenie i mniejsze spalanie.A jak się dobrze potarguje to już wtedy robi się bajka. :D

ryjek

Post autor: ryjek » 25 mar 2014, o 16:35

zawsze mi się captiva podobała :)

Maciejj
Świeżak
Imię: Maciej
Samochód: Captiva LS
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Maciejj » 25 gru 2014, o 12:32

Panowie podziele sie moim doswiadczeniem. A wiec tak chcialem kupi cruza ale captiwa w wersji ls czyli golas byl w dobrej cenie 16800 euro( Auto kupione i w Niemczech bo od jakiegos czasu tutaj zyje) Za ta cene super. rocznik 2013 z przebiegiem 100km kupilem w Styczniu 2014. Auto gabarytowo ok choc w srodku juz rewelacji nie ma. Wykonanie ok. Dzisiaj widze juz ze takie Auto bez czujnikow parkowania i kamery to porazka. Skret Auto to Jakis zart aby zaparkowac miedzy dwa auta to trzeba sporo pokombinowac. Pozatym w aucie bardzo glosno jest. Silnik ok 163KM diesel wystarcza choc denerwuje mnie ciagla zmiana biegow( manualna skrzynia) malo elastyczny silnik. Teraz Auto ma 26000km no i przy 23000 wyszla pierwsza awaria(rozczarowanie) Dzieki serwisowi opla z Zielonej Gory gdzie robilem przeglad tzn wymiana filtrow ojej itd panowie z serwisu zauwazyli wyciek w okolicach miski olejowej. Z uwagi na to, ze nie moga robic napraw gwarancyjnych dla chevroleta poprosili abym to zglosl w Niemczech w Chevrolecie. Zglosilem , dostalem Termin za 3 tyg haha a na pytanie czy nie da sie wczesniej bo to przeciez wyciek oleju ? Pan w serwisie odparl prosze do tego czasu kontrolowac stan oleju. (Dobre co?) .Ok za 3 tyg oddalem Auto . powiedziano ze potrwa to ok 4-5 dni. Za 2 dni zadzwonila Pani ze Termin sie przesunie bo musza czesci zamowic. Spytalem co jest zepsute i co zamawiaja a Pani ze nie wie ze mam do serwisu zadzwonic do kolegi. Okazalo sie ze miska olejowa jest nieszczelna oraz cos przy walku rozrzadu chyba zimering jakis. Ok odebralem Auto takie jakie oddalem tzn nie odkurzone ani nie umyte na dodatek pod porywa maski znalazlem kawalek kanapki! Gdzie solidnosc niemieckich serwisow????? To bajki sprzed 50lat chyba. Kpiny . W porownaniu do zielonogorskiego opla to chlam i prowincja. Polecam naprawde zielonogorskiego opla! pelny profesjonalizm. W orownaniu do chevroleta w Lubinie takze duzo lepiej. Teraz odkrylem dwa dni temu stuki w podwoziu . Juz sie boje co bedzie znow a co jak stuknie 100000km! Bede musial ponownie zglosic Auto do naprawy bo za cholere nie wiem gdzie i co stuka. Ogolnie gdybym mial ponownie wybierac to wolalby za te pieniadze uzywanego mercedesa albo BMW. Ale cos za cos . chevi kosztowal polowe tego co kosztuja marki z gornej polki.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Kontakt:

Post autor: etac » 25 gru 2014, o 13:45

Niestety to jest Captiva, to jest wciaz technologia z okresu Daewoo.

A myslisz ze inne marki maja mniej problemów, to poczytaj inne fora. Teraz wszystko zalezy od szczescia, niz od marki.

A co do jazdy, to ja sobie powiedziałem ze nie kupie juz zadnego samochodu jesli nim nie pojezdze przynajmniej z 2 dni. (do sklepu, po dziecko, do pracy), zeby zobaczyc jak sie parkuje, jak jezdzi i ile naprawde pali. :piwo3:

Awatar użytkownika
wszim
Zasłużony dla forum
Reputacja: 146
Imię: Wojtek
Samochód: był orlando
Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
LPG: BRC SQ24
Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
Kontakt:

Post autor: wszim » 25 gru 2014, o 15:02

etac_owiec pisze: A co do jazdy, to ja sobie powiedziałem ze nie kupie juz zadnego samochodu jesli nim nie pojezdze przynajmniej z 2 dni. (do sklepu, po dziecko, do pracy), zeby zobaczyc jak sie parkuje, jak jezdzi i ile naprawde pali. :piwo3:
A które salony takie możliwości dają? :shock:

Co jest z tymi wyciekami w dieslach 163KM? To już kolejny taki przypadek o którym czytam. A u ciebie etac już sucho?
Obrazek Nie bądź obojętny na wojnę w Ukrainie.

Awatar użytkownika
wojbur
Zasłużony dla forum
Reputacja: 2
Samochód: Hyundai ix20
Silnik: 1.6 125 KM
LPG: tak
Kontakt:

Post autor: wojbur » 25 gru 2014, o 15:15

Etac jest z branży więc pewnie nie będzie problemu, nawet swego czasu mi coś wspominał że na dzień-dwa może załatwić (gdy ojciec planował kupno Cruza, ale sprawa się rypła).
Natomiast całkiem bezproblemowo można w niektórych salonach wypożyczyć auto, ceny od 80 do 150 zł za dobę z tego co się orientuję (a widząc szansę sprzedaży auta może zeszliby z ceny...?)

Maciejj
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Maciejj » 25 gru 2014, o 15:49

[

Co jest z tymi wyciekami w dieslach 163KM? To już kolejny taki przypadek o którym czytam. A u ciebie etac już sucho?[/quote]
To nie jestem pierwszy i jedyny z ta awaria???

Maciejj
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Maciejj » 25 gru 2014, o 15:52

etac_owiec pisze:Niestety to jest Captiva, to jest wciaz technologia z okresu Daewoo.

A myslisz ze inne marki maja mniej problemów, to poczytaj inne fora. Teraz wszystko zalezy od szczescia, niz od marki.

A co do jazdy, to ja sobie powiedziałem ze nie kupie juz zadnego samochodu jesli nim nie pojezdze przynajmniej z 2 dni. (do sklepu, po dziecko, do pracy), zeby zobaczyc jak sie parkuje, jak jezdzi i ile naprawde pali. :piwo3:
nie wiem jak inne marki ale zawsze sie zastanawiam dlaczego niemcy nie uznaja marek typu fiat, Chevrolet,itp. Jednak vw,audi,mercedes,bmw to inna liga.

Awatar użytkownika
wszim
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Post autor: wszim » 25 gru 2014, o 16:02

Tylko tu na forum jesteś trzeci.

Awatar użytkownika
konradoo
Zasłużony dla forum
Reputacja: 21
Imię: Konrad
Samochód: Nubira x2
Silnik:
Kontakt:

Post autor: konradoo » 25 gru 2014, o 16:14

To inna liga,ale cenowa. Nowe bmw czy mercedes ma też problemy tylko jak po gwarancji to zazwyczaj naprawy idą w cenie Twojego chevroleta... ludzie przychodzą albo mechanicy opowiadają... na leasingu nową 528 (nie mylić że to 2.8L motor) zrobił 30kkm przez 2lata, samochodem zastępczym 120kkm. Chcesz coś dodać??
O partsy pisz PW.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Kontakt:

Post autor: etac » 25 gru 2014, o 17:00

wszim pisze:
etac_owiec pisze: A co do jazdy, to ja sobie powiedziałem ze nie kupie juz zadnego samochodu jesli nim nie pojezdze przynajmniej z 2 dni. (do sklepu, po dziecko, do pracy), zeby zobaczyc jak sie parkuje, jak jezdzi i ile naprawde pali. :piwo3:
A które salony takie możliwości dają? :shock:

Co jest z tymi wyciekami w dieslach 163KM? To już kolejny taki przypadek o którym czytam. A u ciebie etac już sucho?
jeszcze nie zagładałem, ale bedzie duzo wolnego to koledzy w Katowicach się ucieszą na moj widok :P

Ale wiemy juz o 3 przypadkach:
- jeden moj
- drugi z warszawy - sprzedal auto, bo bylo to kolejne ale do tego samochodu
- no i twoj Maciejj

Co do jazdy, to ja mam szanse w kazdej podrózy słuzbowej wybrac inny pojazd, a co do salonów to zobaczymy, bo obecnie dwa salony chca mi sprzedac Opla Adama i oba chca walczyc do końca, a wygra ten ktory da mi na weekend samochod w celach testowych. Jeden cos brzdaka o ustawie o VAT, wiec jego wybór bedzie, czy da czy nie da, bo są juz wyroki sądowe, gdzie salony nie podlegaja tym smaym warunkom jak inne firmy, a udostepnienie pojazdu pojazdu na weekend klientowi, to nie to samo co wydanie pojazdu pracownikowi.

Maciejj
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Maciejj » 25 gru 2014, o 17:56

konradoo pisze:To inna liga,ale cenowa. Nowe bmw czy mercedes ma też problemy tylko jak po gwarancji to zazwyczaj naprawy idą w cenie Twojego chevroleta... ludzie przychodzą albo mechanicy opowiadają... na leasingu nową 528 (nie mylić że to 2.8L motor) zrobił 30kkm przez 2lata, samochodem zastępczym 120kkm. Chcesz coś dodać??
Jedno wiem napewno, ze chevroleta nie kupie nawet jakby nowe ponownie oferowali w rewelacyjnych cenach. A opel to ten sam syf. Miaem 2 tyg Auto zastepcze corse 1.4 niby 100KM wyposazenie extra lacznie z podgrzewana kierownica. Silnik porazka! 100KM??? Moj Kadett 60 konny lepiej sie zbieral. zawieszenie takze . A zamiast captivy chcialem kupic uzywana c klase Kombi z bixenonami itd i pewnie bylby to lepszy wybor

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Kontakt:

Post autor: etac » 25 gru 2014, o 18:13

Maciejj ja mam 4 Chevroleta, a w rodzinie to 5 Chevrolet, a co miesiac jezdze roznymi samochodami, ale powiem ze to co dostaje od Chevroleta jest tym co oczekuje do samochodu. Dostaje to dodatkowo w dobrej cenie, bo rownoważny samochód z tym silnikiem i wyposażeniem to wydatek ponad 100 tysi PLN, a na takiego na razie mnie nie stac. :((((

A co do Captivy, to samochód raczej blizej amerykanskim potrzebom i wymaganiom niz europejskim, a jego wykonanie i możliwości, pokazuje wielkość sprzedaży w Europie, czyli marna. ;)

A co do Corsy 1.4 100KM, to masz racje, ze te konie to jakies zdechle w tym samochodzie. Ojciec ma Aveo z tym samym silnikem i to jezdzi jakos inaczej, bardziej żwawo. :ocochodzi:

Maciejj
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Maciejj » 25 gru 2014, o 18:35

teraz znowu cos zaczelo stukac w zawieszeniu. Czy z takim czyms moge jechac do serwisu w ramach gwarancji?? Co do innych chevroletow to mialem przedtem nubire z gazem fabrycznym i bylo ok poza slabym zawieszeniem i niedzialajacym wlacznikiem klimy ale czesci bardzo tanie.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Kontakt:

Post autor: etac » 25 gru 2014, o 18:58

Masz auto na gwarancji?

Jesli, tak to mozesz ich męczyć codziennie. Dopóki, uszkodzenie lub wada nie wynika z eksploatacji lub z twojej winy, nie maja prawa skasówać Cie nawet 1€.

A z tym olejem to dziwie się ze pozwolili ci jezdzić, bo podobno w Niemczech mozna stracić dowód i zaplacić mandat jesli samochód zanieczyszcza środowisko, a takim czyms jest kapiący olej na chodnik.

Maciejj
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Maciejj » 25 gru 2014, o 18:59

wszim pisze:
Tylko tu na forum jesteś trzeci.
a gdzie i kto o tym pisal??Bo szukalem i nic nie znalazlem

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Kontakt:

Post autor: etac » 25 gru 2014, o 19:07

szukaj postów etac_owiec i tomek_wawa (chyba)

Wydziele te twoje posty i założe nowy w dziale Captiva

Maciejj
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Maciejj » 25 gru 2014, o 19:29

etac_owiec pisze:Masz auto na gwarancji?

Jesli, tak to mozesz ich męczyć codziennie. Dopóki, uszkodzenie lub wada nie wynika z eksploatacji lub z twojej winy, nie maja prawa skasówać Cie nawet 1€.

A z tym olejem to dziwie się ze pozwolili ci jezdzić, bo podobno w Niemczech mozna stracić dowód i zaplacić mandat jesli samochód zanieczyszcza środowisko, a takim czyms jest kapiący olej na chodnik.
Tak Auto na gwarancji jeszcze do Maja 2016. H>mm cciekaw jak to udowodnc ze cos padlo w zawieszenu z mojej winy? normalnie jezdi Auto po ulicach i tyle. A czy nie skasuja nie wiem bo ostatnio jak naprawiali Auto to za Auto zastepcze dostalem rachunek 10 euro i Auto odebralem z pustym bakiem a nie pelnym jak to wszedzie jest, Naisalem juz na ten serwis skarge do chevroleta bo nie chcieli mi pokazac specyfikacji co zostalo wymienione.

Awatar użytkownika
wszim
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Post autor: wszim » 26 gru 2014, o 09:27

etac_owiec pisze:szukaj postów etac_owiec i tomek_wawa (chyba)

Wydziele te twoje posty i założe nowy w dziale Captiva
A nie misiekwwa?
viewtopic.php?f=29&t=905&start=25

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Kontakt:

Post autor: etac » 26 gru 2014, o 09:33

Wlasnie mialem poprawiac rano tego posta. Tak to ten

Awatar użytkownika
jlao
Aktywny
Imię: Jarek
Samochód: Captiva
Silnik:
Kontakt:

Post autor: jlao » 24 sty 2017, o 17:09

Oprócz testu jest i dziś artykuł:)

Tytuł wspaniały a w środku kupa...wypocin;)

http://www.autocentrum.pl/testy-aut-uzy ... doceniony/

:H

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Ogólnie o modelu”