Demontaż halogenów.
- Przemek
- Fachman
- Reputacja: 20
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Demontaż halogenów.
Witam
Czy , aby zdemontować ramkę -osłonę przednich lamp przeciwmgielnych muszę demontować zderzak? czy wystarczy mocniej pociągnąć ?
Czy , aby zdemontować ramkę -osłonę przednich lamp przeciwmgielnych muszę demontować zderzak? czy wystarczy mocniej pociągnąć ?
- Załączniki
-
- pobrane.jpg (10.63 KiB) Przejrzano 3093 razy
- kemoiz
- Wymiatacz
- Reputacja: 1
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Re: Demontaż halogenów.
musisz zderzak zdjąć. Jest przykręcone od środka na 1 śrubę. Ja prawie połamałem swój bo też myślałem, że są tylko klipsy, które ładnie wyskakują a potem "coś" trzyma w jednym miejscu.
Być może, da się tam jakoś podziałać od spodu po zdjęciu osłon ale jest bardzo mało miejsca i raczej ciężko tę śrubkę znaleźć.
Być może, da się tam jakoś podziałać od spodu po zdjęciu osłon ale jest bardzo mało miejsca i raczej ciężko tę śrubkę znaleźć.
- Przemek
- Fachman
- Kontakt:
Ajjj to niedobrze
( chciałem okleić halogeny żółtą folią , ale modka nie jest warta zachodu, jeżeli mam demontować cały zderzak ) 

- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
tak ja też chciałem okleić halogeny
i mimo, że już miałem auto w górze i odkręcone osłony odechciało mi się w trakcie.
2 czy 3 tygodnie później i tak wyszło, że założyłem DRL w halogenach więc musiałem wszystko zrzucać ale to już miało większy sens.

2 czy 3 tygodnie później i tak wyszło, że założyłem DRL w halogenach więc musiałem wszystko zrzucać ale to już miało większy sens.
- Przemek
- Fachman
- Kontakt:
Też chciałem założyć DRL ale mam światłą automatyczne i dużo z tym bujania - sam sobie nie poradzę, więc odpuściłem...wtedy tak jak mówisz ściąganie całego zderzaka ma sens , a znowu oklejanie halogenów z założonymi ramkami mija się z celem- na pewno się nie uda
gdyby nie ta krótka osłona silnika jakoś by doszedł od spodu ale tak to ciężko to widzę 

- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
e tam dużo bujania. Też mam automatyczne światła. I ja to miałem jeszcze więcej zabawy bo przerabiałem i przeprogramowywałem układ od wszim'a a kompletnie się na tym nie znam
ktoś inny (sorry nie pamiętam nicka) zrobił trochę inaczej działający moduł i chyba jest łatwiejszy do uruchomienia, musiałbyś się do niego odezwać.

- Przemek
- Fachman
- Kontakt:
A ujdzie , chyba nawet nie chce mi się już w to bawić ( tylko wkurza mnie to ze tak szybko padają żarówki - te mocniejsze ) dzisiaj zamówiłem polecane a w niedrogiej cenie Żarówki Tungsram H4 Megalight Ultra +120% Światła - zobaczymy jak to będzie chodzić 

- szczuplin
- Fachman
- Reputacja: 16
- Imię: Szczuplin
- Samochód: Cruze, Aveo T300
- Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
- LPG: STAG4 Q-Box+
- Kontakt:
jak szybko? ile razu w sezonie jezdzisz na halogenach? Dwa lata jeżdżę i żadna się nie spaliła.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km
- mistah
- Bywalec
- Reputacja: 0
- Imię: Mateusz
- Samochód: Cruze SW 2.0 | 163KM
- Silnik:
- Kontakt:
Diament przerabiał moduł wszima. Zainstalowałem u siebie i działa idealniekemoiz pisze:e tam dużo bujania. Też mam automatyczne światła. I ja to miałem jeszcze więcej zabawy bo przerabiałem i przeprogramowywałem układ od wszim'a a kompletnie się na tym nie znamktoś inny (sorry nie pamiętam nicka) zrobił trochę inaczej działający moduł i chyba jest łatwiejszy do uruchomienia, musiałbyś się do niego odezwać.

Jeżeli chodzi o elektronikę, lutowanie itd, oceniam swoje możliwości na 1 w skali do 10

Dostałem czytelną instrukcję + masę wskazówek od diamenta i poszło

- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
a widzisz, dzięki Tobie też kupiłem wtedy z wyprzedaży Amazona ;-) Wcześniej ze względu na cenę porzuciłem temat na jakieś 2 lata.
A powiedz mi, ten moduł od diamenta ma tylko automatyczny on/off czy też ma zaciemnianie deski przy większych ciemnościach?
A powiedz mi, ten moduł od diamenta ma tylko automatyczny on/off czy też ma zaciemnianie deski przy większych ciemnościach?
- mistah
- Bywalec
- Reputacja: 0
- Imię: Mateusz
- Samochód: Cruze SW 2.0 | 163KM
- Silnik:
- Kontakt:
Zaciemnia deskę
imituje on oryginalny moduł odpowiedzialny za zmianę świateł.
W momencie gdy jest ciemno zapalają mi się światła oraz navi i podświetlenie przechodzi w tryb (ciemny, nocny).
Ja jeszcze z pomocą diamenta zmodyfikowałem moduł i mam potencjometr, dzięki któremu steruję czułością modułu zmierzchu
innymi słowy ustawiam jak ma być ciemno na zewnątrz, żeby przeszedł mi w trym "nocny".

W momencie gdy jest ciemno zapalają mi się światła oraz navi i podświetlenie przechodzi w tryb (ciemny, nocny).
Ja jeszcze z pomocą diamenta zmodyfikowałem moduł i mam potencjometr, dzięki któremu steruję czułością modułu zmierzchu

- Przemek
- Fachman
- Kontakt:
Ja nie mówie o halogenach tylko o światłach mijania. Mocniejsza żarówka H4 pali się po pół roku maxszczuplin pisze:jak szybko? ile razu w sezonie jezdzisz na halogenach? Dwa lata jeżdżę i żadna się nie spaliła.
- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
e tam, zależy od tego co wsadzisz. Mam auto prawie 4 lata i obecnie 3 komplet H4 (nie liczę oryginalnych bo jeździłem na nich 2-3 miesiące). DRL dopiero od sierpnia. Pierwsze Osramy night breakery ultimate czy jakoś tak wytrzymały mi niecałe 2 lata.
Potem kupiłem Philipsy white vision i one rzeczywiście spaliły się po ok pół roku. Od roku mam znów Osramy i jeszcze są ok.
Potem kupiłem Philipsy white vision i one rzeczywiście spaliły się po ok pół roku. Od roku mam znów Osramy i jeszcze są ok.