Kupno innego Matiza odpada, ciocia nie będzie się bawić w takie rzeczy jak ten na części.
Też jestem w szoku jak szybko go zjadła rdza... Matiz mamy (Daewoo produkcja Korea) ma zgnite tylko jedne drzwi i nadkola, ale jest to rocznik 1999 a korozji ma mniej od tego... Mój Rover 25 2001 ma tylko troszkę korozji na błotniku z przodu...
Ogólnie jestem trochę zawiedziony tym samochodem, jak go kupiliśmy w styczniu 2017 to nie miał absolutnie nic, ale tak to jest jak kupuje się "auto na Niemca".
Urazu do marki nie mam, ale kolejny Matiz odpada stanowczo, ewentualnie M300, ale nie jestem pewien do jakości jego blach, czy aby nie są wykonane na tym samym poziome co te...
Wiem, że napewno Citroen C1 nie ma problemu z korozją dlatego to chyba będzie kolejny wybór.
Tego auta będzie mi niesamowicie szkoda, ponieważ jeździ się nim niesamowicie łatwo i przyjemnie. W przyszłym tygodniu jedziemy do blacharza na oględziny, jak powie dużo za dużo to tylko kartka z napisem SPRZEDAM
P. S Ewentualnie jazda aż do samego końca, ale jak korozja postępuje w tym tempie to koniec jest nie daleko...