dziwne odgłosy z koła ...

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Sebastian875
Aktywny
Reputacja: 0
Imię: Seba
Samochód: Kalos
Silnik:
Kontakt:

dziwne odgłosy z koła ...

Post autor: Sebastian875 » 24 lis 2016, o 22:54

witam .pacjent chevrolet kalos 2005r
mam problem z dziwnym odgłosem z lewego przedniego koła ,który się pogłębia przy ostatnim etapie hamowanie (zgrzyty ,niby obcieranie metal o metal)
co któreś hamowanie na pedale pojawiają się wibracje i słychać zgrzyty i dziwnie hamuje(w ostatnim etapie hamowania tylko ) :/
dwu krotnice podczas jazdy na dwu-pasie pojawił mi się błąd ABS ...ale znikł po ponownym odpaleniu .
mój mechanik rozłożył ręce i nie wie co to może być ...
wymieniłem już kilka rzeczy ,ale problem powraca (nowe tarcze ,klocki,płyn, przegub ,łożysko, końcówki drążków kierowniczych ...i jeszcze kilka rzeczy )

kto ma pomysł co to może być ? :/

sobotaa
Bywalec
Imię: Paweł
Samochód: Cruze 1.4T SW LT
Silnik:
Kontakt:

Re: dziwne odgłosy z koła ...

Post autor: sobotaa » 25 lis 2016, o 08:04

Jeśli wszystko zostało już wymienione to pozostaje teraz zmienić mechanika.

Sebastian875
Aktywny
Imię: Seba
Samochód: Kalos
Silnik:
Kontakt:

Re: dziwne odgłosy z koła ...

Post autor: Sebastian875 » 10 sie 2017, o 17:20

zmieniłem mechanika na znajomego , winna była PIASTA KOŁA PRZÓD na allegro ok 62zł w aso prawie 200zł po rabatach ... wybór tańsza , brak dżwieków i odgłosów . A co do błędu ABS po podpięciu pod kompa wyskoczył błąd prędkości obrotowej prawego przedniego koła ... wymieniony czyjnik ... nic nie pomogło :/ przy rozbieraniu okazałao się ,że jeden ząb jest uszkodzony i temu ten problem . Chwilowo temat olany bo trzeba wymienić cały przegób na którym jest koronka ABS ... przyzwyczaiłem sie i omijam trasy szybkiego ruchu ...z czasem to wymieniem .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aveo/Kalos Mechanika”