Szczeliwo
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Sebastian
- Samochód: Orlando 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Szczeliwo
Mam kompresor, ale bez szczeliwa. Kupilem na własne życzenie niekompletny, więc mam teraz smieszy problem: Pomimo kilkukrotnego przeglądnięcia instrukcji nie widze co to konkretnie za szczeliwo ma być. Konkretnie czy są zamienniki czy mam jechać do ASO? Allegro jakoś nie pomaga.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: Szczeliwo
Szczeliwo to chyba obojętnie jakie, chyba że mają podane jakieś parametry odnośnie obciążenia i jakiś prędkości. Tak na chłopski rozum, nie ma znaczenia jakie szczeliwo wpuścisz do koła, czy to będzie marka X czy też Y, muszą spełniać jakieś odpowiednie parametry, które pewnie są określone jakąś normą. Zresztą, za każdym razem kupowanie kompletu czyli kompresor + szczeliwo mija się z celem.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Imię: Sebastian
- Samochód: Orlando 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Bardziej mnie martwi czy wlot będzie pasować do węża kompresora. Ale *nawet* gdybym chciał kupić dowolne - to nie maXaRaDaS pisze:Zresztą, za każdym razem kupowanie kompletu czyli kompresor + szczeliwo mija się z celem.

- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
dowolne http://www.motochemia.pl/uszczelniacz-d ... d29063473c ale nie wiem czy pasuje do kompresora w orlando

- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Hmm, trzeba by było sprawdzić czy są jakieś znaczące różnice. Ja mam koło dojazdowe to się nie za bardzo rozeznaję w tych kompresorach.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Aktywny
- Imię: jan
- Samochód: orlando1,8LS+/BRC
- Silnik:
- Kontakt:
JA MUSIAŁEM KUPIĆ SZCZELIWO WIEC POMOGŁO MI ALLEGRO KUPIŁEM ZESTAW OD CORSY D SZCZELIWO TAKIE SAME NATOMIAST OGLĄDAJĄC PUSTA BUTLE ZAUWAŻYŁEM ŻE SIĘ ROZKRĘCA I MYŚL MNIE NASZŁA COBY TAM WLAĆ ZAMIENNIKA TYLKO CZY JAK DOSTANIE POWIETRZA TO SIĘ CZASEM NIE ZETNIE.....
W PRZYSZŁOŚCI SPRÓBUJĘ
W PRZYSZŁOŚCI SPRÓBUJĘ