w końcu nawigacja do mnie dotarła. Szkoda, że sprzedawca nie mówił prawdy i kłamał, że przesyłkę wysłał, bo oszczędziłoby to niepotrzebnych nerwów. Od rzeczywistego wysłania do przyjazdu kuriera miną JEDEN dzień, a w ogóle to czekałem prawie miesiąc...
Kupiłem na tej aukcji:
https://pl.aliexpress.com/item/HD-1024- ... 0.0.Wu5gYJ
Za samą nawigację zapłaciłem 1311 + 91 zł VAT kurierowi.
Nie mogłem się powstrzymać i zamontowałem

Pierwsze problemy:
1. za krótki kabel od mikrofonu
2. nie pasuje wtyczka od anteny, tu jest chyba na taki bolec, a w oryginale jest zupełnie inna. Doradzicie jaką przejściówkę kupić?
3. Wi-fi jest dość słabe. Na początku myślałem, że coś jest nie tak, bo w ogóle mi internet nie chciał działać. Ani na modemie (dokupiłem na allegro pentagrama horNET 3G za 30 zł), ani na wifi. Wifi pokazywało, że sygnał jest do połowy, a połączenia nie było. Podjechałem 3 metry bliżej domu i zaskoczyło, potem już modem zaczął też działać.
4. następny zonk, aczkolwiek nie związany z zakupem, to mój telefon ma coś nie tak z BT, bo nawigacja nie widzi książki, wszystko działa, ale nie wyświetla kontaktów, na innych telefonach działa. Najdziwniejsze, że na moim też zadziałało raz i już potem nie udało mi się ich wczytać.
pierwsze plusy
5. GPS działa super, prawie wszystko na max
6. działa dokładnie tak samo jak fabryczne radio, że jak otwierasz drzwi, to gaśnie i się wycisza. Załącza się ze 2x szybciej niż fabryczne. Przynajmniej po krótkim postoju.
7. przyciski kierownicy działają, można sobie przypisać co się chce, nawet rozróżnia krótkie i długie wciśnięcia, więc mamy ilość przycisków x2
8. Gra o wiele głośniej niż fabryczne.
Będę kontynuował wątek i jak przyjdzie kamerka, to dam zdjęcia z montażu. Już myślałem, że będzie do rozebrania pół samochodu, ale spoko. Antenę GPS dałem na górze, za wyświetlaczem komputera jest taka półeczka i tam ją przykleiłem. Kabel usb z penem z muzyką i modem wypuściłem do klapki z bezpiecznikami przy lewej stopie pasażera. Największy problem będzie z mikrofonem i z kamerką cofania, ale jakoś to ogarnę.
Kilka fotek. Później dodam więcej i w lepszej jakości.
Podsumowując, to jestem zadowolony i mogę polecić. Zobaczymy co będzie po kilku tygodniach czy miesiącach, ale jak na razie, to nie żałuję.