Regeneracja lamp, soczewek, odbłyśników.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Войтек
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
Regeneracja lamp, soczewek, odbłyśników.
Mam pytanie odnośnie do reflektorów a konkretnie odbłyśników w soczewkach. Przerabiał ktoś temat? czy można same odbłyśniki wyjąć bez rozklejania całej lampy. Bylem dzisiaj na ustawieniu świateł i lewa lampa bardzo słabo świeci, wyszukałem w necie firmy, które zajmują się regeneracją odbłyśników tylko trwa to 8 dni
Na razie spróbuje wymienić żarówkę na jaśniejszą albo umyć ten odbłyśnik. Czy istnieje możliwość w lampie zmianę R/L, czyli czy lampy są uniwersalne tak jak w BMW można było sobie samemu przestawić dla ruchu prawostronnego lub lewostronnego? Do wersji angielskiej lampa kosztuje 150zl do wersji europejskiej 300zł, ewentualnie wyjąć sam odbłyśnik, ale nie wiadomo, w jakim stanie i czy da rade.

- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: Regeneracja lamp, soczewek, odbłyśników.
Z tego co kojarzę, to lamp nie zamienisz, bo będą inaczej świecić, dlatego z anglików lampy są tanie. Co do regeneracji to proces musi być idealny, dlatego to tak tyle trwa, muszą zerwać starą powłokę, nałożyć nową i sprawdzać czy jest idealna, żeby jakiś refleksów nie dawała dziwnych. Jak już to oddaj do regeneracji i może na ten czas jakąś używkę kupić najtańszą.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Войтек
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
jeszcze może być problem z modułem BCM, ale tak tylko gdybam, w instrukcji jest napisane.
BCM dostaje sygnał z czujnika światła, ciemno/jasno.
-Zapali światła mijania ze zmniejszoną intensywnością podczas dnia.
-Zapali światła mijania i zewnętrzne światła postojowe, gdy jest ciemno.
i może BCM steruje jednym reflektor z mniejszą intensywnością, czyli na woltomierzu powinno pokazać mniejsze napięcie. Tak przynajmniej myślę.
BCM dostaje sygnał z czujnika światła, ciemno/jasno.
-Zapali światła mijania ze zmniejszoną intensywnością podczas dnia.
-Zapali światła mijania i zewnętrzne światła postojowe, gdy jest ciemno.
i może BCM steruje jednym reflektor z mniejszą intensywnością, czyli na woltomierzu powinno pokazać mniejsze napięcie. Tak przynajmniej myślę.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
tylko w przypadku funkcji DRL, ale ta w EU nie była sprzedawana
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe