Czujnik temperatury zewnętrznej
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: mariusz
- Samochód: Captiva2.0 150KM2006
- Silnik:
- Kontakt:
Czujnik temperatury zewnętrznej
Witam pytanie dotyczy czujnika a może raczej wyświetlacza temperatury zewnętrznej mi działa jak by z opóźnieniem najpierw pokazuje 5 stopni by po chwili zeszło na 1 stopień czy u was jest tak samo?
-
- Bywalec
- Imię: Robert
- Samochód: Captiva 2,0 Man2006
- Silnik: Z20S 150KM
- Kontakt:
Re: Czujnik temperatury zewnętrznej
Tak jest tak samo, przed uruchomieniem (po nocy) pokazuje np. 2oC na plusie a jest mróz i po chwili zmienia na właściwą temperaturę.
Ale mam gorzej bo czasem jadę jest np. 5oC, gaszę silnik, odchodzę np. na krótkie zakupy (10-15minut) wracam do samochodu i na wyświetlaczu jest 25oC a po uruchomieniu silnika temperatura spada do właściwych 5oC.
Ale mam gorzej bo czasem jadę jest np. 5oC, gaszę silnik, odchodzę np. na krótkie zakupy (10-15minut) wracam do samochodu i na wyświetlaczu jest 25oC a po uruchomieniu silnika temperatura spada do właściwych 5oC.
-
- Aktywny
- Reputacja: 1
- Imię: Konrad
- Samochód: Captiva 2,2D 184KM
- Silnik:
- Kontakt:
Mi to zawsze źle wskazuje jak jest więcej niż +20oC. Szaleje wtedy, że nigdy nie wiem dokładnie jaka jest temperatura na zewnątrz.
Naprawiali na gwarancji w ASO chyba ze 4-5 razy i nie potrafili, aż odpuściłem. Później próbowałem wymieniać czujnik na nowy i zmienić jego położenie (jest z tyłu za grillem, a przed wiatrakiem silnika), ale też nic nie pomogło.
Taki jego urok.
Naprawiali na gwarancji w ASO chyba ze 4-5 razy i nie potrafili, aż odpuściłem. Później próbowałem wymieniać czujnik na nowy i zmienić jego położenie (jest z tyłu za grillem, a przed wiatrakiem silnika), ale też nic nie pomogło.
Taki jego urok.
-
- Aktywny
- Imię: Wojciech
- Samochód: Captiva 2.0VCDI 2008
- Silnik:
- Kontakt:
U mnie też tak jest jak przychodzę do samochodu to nawet zimą wskazuje +20oC ale jak ruszę to po chwili pokazuje już dobrze. Ale rano jak jest zimny to pokazuje od razu dobrze. Taki jego urok faktycznie bo chyba za blisko wentylatorów i silnika.
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Samochód: Captiva
- Silnik:
- Kontakt:
i u mnie tak jest