Temp. lpg lacetti

Wszystkie inne tematy dotyczące danego modelu
ODPOWIEDZ
Jakubek1108
Bywalec
Reputacja: 0
Imię: Marcin
Samochód: Lacetti
Silnik:
Kontakt:

Temp. lpg lacetti

Post autor: Jakubek1108 » 19 lis 2016, o 19:41

Witam jaka macie temp w swoich lacetti konkretnie chodzi mi o 1.4 silnik trzy razy bylem u gazownika i dalej gasnie przy hamowaniu zaraz po tym jak sie przelaczy na gaz aktualnie mam temp 30 stopni

Lacetti hb 1.4 b+g

Awatar użytkownika
tdon
Zasłużony dla forum
Reputacja: 57
Imię: Tomek
Samochód: Hyundai i20 BC3
Silnik: 1,2 16V 84KM
LPG: BRC SQ32 DualJet
Inny samochód: Był Aveo T300 LT+
Kontakt:

Re: Temp. lpg lacetti

Post autor: tdon » 19 lis 2016, o 21:32

Szanowny kolego po to w jezyku polskim istnieja znaki przestankowe i polskie znaki zeby czasem z nich korzystac slowo daje ze wowczas sens tego co zostalo napisane jest zrozumialy nie tylko dla piszacego ale rowniez dla czytajacego wiec zdecydowanie warto ich uzywac aby nie wychodzil z tego belkot i aby sprawnie sie komunikowac ponadto uzywanie skrotow nie jest polecane w przypadkach kiedy nie ma ku temu uzasadnienia poza niechciejstwem piszacego zatem bardzo prosze dbajmy nieco o jezyk na forum

Zakładam, że chodzi ci o temperaturę przełączania na LPG. Miałem fabrycznie ustawione 40 stopni, ale silnik był niestabilny zaraz po przełączeniu, więc przestawiłem sobie na 50 stopni. Teraz jest w porządku. Silnik 1,2. Instalacja BRC SQ24.

GoLL@B
Profesjonalista
Reputacja: 1
Imię: Krzysiek
Samochód: Daewoo Lacetti
Silnik:
Kontakt:

Post autor: GoLL@B » 19 lis 2016, o 22:38

U mnie założony jest LR Omegas (niemal od początku istnienia samochodu). Temperatura przełączania to 30 stopni i nie odczuwam żadnych niepokojących objawów. Wtryski Barracuda, a reduktor to LI02, bo być może też ma to znaczenie.

kazik111267
Bywalec
Reputacja: 0
Imię: kazik
Samochód: lacetti
Silnik:
Kontakt:

Post autor: kazik111267 » 20 lis 2016, o 10:11

Ja miałem ustawione na 60 st. . Do pracy mam 5 km przy dużych mrozach przełączało się na lpg prawie przed bramom.Dałem zmienić na 25 st. nie mam z tym problemu. ( LANDI RENZO SILNIK 1,8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Ogólnie o modelu”