Wyswietlacz radia gasnie
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Paweł
- Samochód: Aveo
- Silnik:
- Kontakt:
Wyswietlacz radia gasnie
Witam. W aveo 1.2 86 km rocznik 2011 pojawil mi sie problem z radiem. Po zapaleniu silnika kilka minut dziala a potem wyswietlacz radia wbudowanego gasnie. Muzyka gra normalnie i pelna funkcjonalnosc dziala tzn. Glosnosc, zmiana zapisanych stacji. Tylko ciemno na wyswietlaczu. Problem pojawil sie po 2 miesiecznym postoju auta i rozladowaniu sie w tym czasie akumulatora. Ma ktos jakis pomysl?
- etac
- Prezes
- Reputacja: 302
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Wyswietlacz radia gasnie
Jakie Aveo, jaki wyswietlacz?
Może po prostu padło podświetlenie.
Może po prostu padło podświetlenie.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Dziwne, czy wyświetlacz na początku świeci normalnie, czy na nim widać jakieś "błędy" ? Podejrzewałbym tutaj taśmy od wyświetlacza, ale to by też były błędy takie jak brak jakiejś linii czy też wyblaknięcie.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Dzieki za odzew Panowie. Po zgaszeniu silnika na postoju jakims a potem odpaleniu radio swieci. Normalnie swieci bez problemow, wyswietla wszystkie dane normalnie. Po kilku minutach gasnie wyswietlacz a radio sobie normalnie gra. Wlasnie nie wiem gdzie zaczac szukac. Samochod po rozladowaniu odpalany byl z kabli. Na razie daje dzwiek to chyba pojezdze poczekam czy sie nowe objawy pojawia zanim zaczne w desce rozdzielczej grzebac:) a aveo t255 sedan. Radio fabryczne wbudowane.
- rajtkezjusz
- Profesjonalista
- Reputacja: 1
- Imię: Daniel
- Samochód: AVEO T300
- Silnik:
jakieś ustawienia w menu w podświetleniu radia może są? Odpalane z kabli mówisz auto było,chmm skok napięcia i uszkodzenie jakiegoś elementu elektroniki?
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej. W menu chyba nie ma takiej opcji ale jeszcze sprawdze, chociaz wczesniej przez 3 lata nic takiego sie nie dzialo wiec nagle sie chyba taka opcja nie wlaczyla. Tez mi jednak przyszlo do glowy uszkodzenie jakiejs elektroniki. Chociaz dziwne ze przez kilka minut dziala po odpaleniu.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Działa przez kilka minut i następuje przegrzanie elementu i gaśnie wyświetlacz, tak ja to widzę. Mam amplituner i on też grał normalnie przez kilka minut potem było pyknięcie i wywalało error na wyświetlaczu. Musiałem przelutować kilka diod i problem zniknął. Tak więc bez rozbebeszenia i sprawdzenia się nie obejdzie.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...