Może wystarczy tylko jedną ścieżkę, wszystko zależy jak tam ta dioda jest sterowana: czy katodą do masy a prądowo sterowana z anody czy na odwrót tj, anodą do VCC(zapewne5V) a sterowanie prądowe jest od strony katody. W moim rozwiązaniu diodą steruję w ten drugi sposób, ale wszystko jest do rozwiązania. U ciebie układ nie będzie taki rozbudowany stawiam, że wystarczy dodać tylko rezystor. Z opisu twego jednak nie bardzo wynika sposób sterowania diodą na paneliku LPG, ale w może to rozczaję z foto.Regulus pisze:Poza tym mam zamiar poprzecinać ścieżki.
Nie uda się zdemontować plastiku bez odpięcia wyświetlacza. Z tasiemką nic się nie stanie, jednak trzeba ostrożnie otworzyć złącze typu ZIF(Zero Insert Force) żeby nie złamać klucza (zamknięcia). Nie wiem jakiego typu tam patent jest ale z reguły klucz zamka należy delikatnie podważać po trochę z obydwu stron i wysuwać do góry. Czasami też na końcu lekko odpada na jedna stronę. Może też być w postaci otwieranej na bok wajchy. Na pewno nie można wysunąć go całkiem ze złącza bo jak tak się zrobi to oznacza, że coś urwaliśmy. Ten zamek działa na zasadzie klina wciskając się i tym sposobem dociskając tasiemkę do pinów złącza. Niestety jest to najdelikatniejszy element i najłatwiej go uszkodzić. Poniżej klika przykładów zastosowanych patentów ZIF.
Edit.
Z twoich fotków rozczaiłem. LED ma zielony pasek który znaczy katodę(-). Ponieważ do tej samej ścieżki katodami podpięte są kolejne 3 LEDy, oznacza że jest to wspólna masa a dioda jest sterowana od strony anody. LED ma przelotkę na drugą stronę laminatu(strzałka biała) i tam jest rezystor 222=2,2Kohm który słuzy od ustalenia prądu tej diody i jest on sterowany z zielonego kabelka. Ty masz się podłączyć sprzed tego rezystora(strzałka czerwona), czyli wystarczy, że podłączysz się z zielonego kabelka, ale musisz dać swój rezystor(wartość ustala prąd czyli jasność) + twoja dioda LED. Wg schematu poniżej R1 i D_centralka_LPG to elementy na płytce centralki a R2 i D_kontr_LPG to twoje elementy. Rezystor zapewne będzie przy paneliku a diodka LED w liczniku. Jeżeli oryginalna LED w liczniku będzie łączona katodą do masy to wystarczające będzie podłączenie tylko jednym kabelkiem i cięcie ścieżki od strony anody.