Captiva zgasła i nie zapala

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
jaras091
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Kazi
Samochód: Captiva
Silnik:
Kontakt:

Captiva zgasła i nie zapala

Post autor: jaras091 » 30 sty 2016, o 00:46

Witam szanowne grono forumowiczów. Jako że jestem nowy chciałbym się gorąco ze wszystkimi powitać :piwo:
Zarazem od razu mam do Was pytanie i myślę że mi pomożecie, a mianowicie jeździłem captivą od rana, przyjechałem do domu po nie długim czasie chciałem gdzieś wyjechać i tu zonk, captiva odpaliła i zaraz zgasła no i niestety od tego czasu nie chce zapalić. Może podpowiecie co mam sprawdzić albo znacie może kogoś z okolic kościerzyny z komputerkiem co by sprawdził co i jak bo mój delphi czyta captivy ale tylko benzyniaki. Captiva to 2006 rok, 2.0D 150km 4x4. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 301
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Re: Captiva zgasła i nie zapala

Post autor: etac » 30 sty 2016, o 07:48

Bez komputera i analizy będzie ciężko cos pomóc. Moze byc setka problemów. Od padnietej pompy wstepnej w zbiorniku, albo prostej rzeczy jak odpiety jakis czujnik, albo zerwany pasek rozrzadu.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

Maniek

Re: Captiva zgasła i nie zapala

Post autor: Maniek » 30 sty 2016, o 17:13

Trzeba sprawdzić czy buczy pompa paliwa w zbiorniku po przekręceniu kluczyka i w trakcie próby rozruchu.
Wydaje mi się, że skoro zapalił i zgasł, to wygląda na brak paliwa, wypalił to co było w listwie i filtrze, pompa nie podała i zgasł.
I przy okazji sprawdzania pompy proponuje sprawdzić bezpieczniki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”