Witam, jak w temacie.
żarówki mają niebieskawe kapturki, filtr nadający kolor musi być gdzieś na zegarach... czy to folia? spray? wie ktoś cokolwiek?
Czy wymieniał ktoś podświetlenie zegarów (kolor)
-
- Aktywny
- Reputacja: 0
- Imię: Piotr
- Samochód: LaNOcetti
- Silnik:
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: [lacetti] czy wymieniał ktoś podświetlenie zegarów (kolo
Na pewno niebieskawe ? u mnie świecą na taki zielonkawy kolor. Co do zamiany kolorów, to masz dwa sposoby, albo kupujesz odpowiednie "żaróweczki" led, albo szukasz kapturków na te żarówki co masz. Jeszcze jest inna możliwość szukasz tarcz indiglo
ale koszt jest około 200 zł. wtedy z inwerterem, albo samemu rzeźbić z diodami smd i wtedy możesz zastosować jakiś sterownik do zmiany koloru przy zastosowaniu diód RGB.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Re: [lacetti] czy wymieniał ktoś podświetlenie zegarów (kolo
Chodzi Ci o wyświetlacz przebiegu ? ZTCP to jest tam zielony wyświetlacz, na wschodzie wsuwają tam folię która zmienia kolor podświetlenia.piciks pisze:Witam, jak w temacie.
żarówki mają niebieskawe kapturki, filtr nadający kolor musi być gdzieś na zegarach...
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
- Aktywny
- Imię: Piotr
- Samochód: LaNOcetti
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Czy wymieniał ktoś podświetlenie zegarów (kolor)
wszystkie mają jakąś folię.
jak wstawiłem białe diody, to miałem błękitne podświetlenie... a prebieg zielonkawe
jak wstawiłem białe diody, to miałem błękitne podświetlenie... a prebieg zielonkawe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Powiem, że nie rozbierałem, w lanosie były zwykłe żaróweczki z kapturkiem
będę musiał może na wiosnę pokombinować 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Imię: Darek
- Samochód: Nubira 1.8 CDX kombi
- Silnik:
- Kontakt:
Witajcie temat stary lecz ja niedawno to przerabiałem w niepodświetleniu u mnie były wlutowane diody z rezystorami koloru białego lecz dwie przestały świecić stad moja interwencja zakup http://allegro.pl/diody-led-walcowa-5mm ... 24207.html - muszą być diody dyfuzyjne o dużym kącie świecenia sprzedawca dobiera do koloru rezystancje rezystora i go gratis dodaje do diod trzeba tylko podąć do czego te diody są potrzebna (auto napięcie 14,4 V) rezystory lutujemy do dłuższej nóżki diody dobrze by było wcześniej określić biegunowość w zegarach przy pomocy miernika bo odwrotnie przylutowane do płytki nie będą świecić a i dobrze wetknijcie kostki przy składaniu zegarów bo będą się cuda z autkiem działy W razie pytań to na email mamutek0@onet.pl