W sobotę poluzowałem linkę, ale chyba za mocno

ano w210 290tdtkonradoo pisze:Jak masz nivo to pewnie kombi masz.
wiesz jakie miałeś? i jakie teraz zamontowałeś? 4178 trw?XaRaDaS pisze:Chyba problem rozwiązany,(...) winne były klocki, bo te które kupiłem okazały się za szerokie i trzeba było je przy montażu spiłować i troszkę za lekko zostały spiłowane i się blokowały.
konkretnie - powinny być te które zapisałem wyżej? bo większość sprzedawców sprzedaje gdb 3348 lub ich odpowiedniki, bo w końcu nie wiem czy robić drakę w warsztacie, że złe zainstalowali, tarcze mam już poorane(a były nowe), sprawdziłem dzisiaj, i koncertkonradoo pisze:Zły dobór klocków
Gdzie i co konkretnie trzeba spiłowac ???? Wymienialem sam i faktycznie wchodzą b.ciezko na swoje miejsce. Pilujesz gora/dół klocków miejsce styku klocka z jarzmem ?????XaRaDaS pisze:Chyba problem rozwiązany, przy wymianie tylnych hamulców (tarcze, ręczny i klocki) winne były klocki, bo te które kupiłem okazały się za szerokie i trzeba było je przy montażu spiłować i troszkę za lekko zostały spiłowane i się blokowały.
No tak zgadza sie patrząc na rys z postu powyżej. Jedne są o dług 104,5 a inne 103,8iskat1973 pisze:Gdzie i co konkretnie trzeba spiłowac ???? Wymienialem sam i faktycznie wchodzą b.ciezko na swoje miejsce. Pilujesz gora/dół klocków miejsce styku klocka z jarzmem ?????XaRaDaS pisze:Chyba problem rozwiązany, przy wymianie tylnych hamulców (tarcze, ręczny i klocki) winne były klocki, bo te które kupiłem okazały się za szerokie i trzeba było je przy montażu spiłować i troszkę za lekko zostały spiłowane i się blokowały.
zauważ jeszcze że 3348 mają 2 wypusty w górę, których nie ma 4178, wciąż czekam na odpowiedź bardziej obeznanych z tematem, sprzedawcy w 99,9% wyposażą Cię w 3348iskat1973 pisze:(...)patrząc na rys z postu powyżej. Jedne są o dług 104,5 a inne 103,8
Z tego wniosek ze ok 0,7 trzeba zchetać pilnikiem????
nie posiadam tokarki, a i znajomego tokarza również nie, a nawet i tak gdybym poszedł do zakładu "obróbki skrawaniem"(w Warszawie i okolicach ciężko zrobić to tanio - usługi są tutaj cholernie drogie, i nic nigdy nikomu się nie opłaca, i nie chce robić według reguł rzetelnego rzemieślnika, sensownie, i dobrze jakościowo, łatwiej wymienić na noweSeba pisze:A nie lepiej tarcze przetoczyć ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości