Gasnie przy odpalaniu
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: ...
- Samochód: Lacetti 1.6 16V
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Gasnie przy odpalaniu
110 tys. Nie bede sie w to bawic.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Za duze koszta.
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 91
- Imię: Robert
- Samochód: Kia Proceed
- Silnik: 1,4 T
- Inny samochód: Ford Mondeo
- Kontakt:
Przebieg pewny ?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
240 000 km z Chevroletem w zupełności wystarczyło 

-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Niestety pewnosci nie mam, auto bylo sprowadzane.
- wojbur
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 2
- Imię: Wojtek
- Samochód: Hyundai ix20
- Silnik: 1.6 125 KM
- LPG: tak
- Kontakt:
Znam Aveo T200 które przy sprzedaży miało ponad 300 kkm i nie było problemów z silnikiem, więc tutaj ktoś chyba mocno pokombinował...
-
- Aktywny
- Imię: Zbyszek
- Samochód: Lacetti SX1,6 SE1,4
- Silnik:
- Kontakt:
Mój były Lanos nie miał takich problemów przy 400kkm.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Troszkę dziwne, przebieg 110 tyś. i takie problemy, mój ma 90450 i zero śladów pocenia, w lanosie przy 150 tyś pokazały się plamy, ale nie kapało mocno, więc te 110 tyś. w bajki trzeba wstawić niestety.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- robik
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 2
- Imię: Robert
- Samochód: Lacetti
- Silnik: 1.6 109KM
- LPG: LPGTECH
- Kontakt:
Panowie ...teraz licznik to tylko wskazania orientacyjne...pisali już o tym w niejednym artykule
Każdy wschód słońca...to dzień bliżej końca.
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 1
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Pytanie tylko, na jakiej podstawie ktoś stwierdził, że gniazda i zawory, coś było ściągane do oceny ich stanu?
Przy 110tyś km wydaje się to być niesamowite, ale raz, przebieg nie jest wiadomy, dwa mogła być źle ustawiona instalacja gazowa. Z tego, co czytałem/dowiadywałem się/rozmawiałem, niestety, ale zbyt uboga mieszanka (nieważne czy benzyny czy gazu) bardzo szybko rozsypie głowice [oczywiście trudniej o zbyt ubogą mieszankę benzyny, ale nie jest to niemożliwe]. U mnie naprawa była przy 251tyś wiadomego przebiegu (być może 300 albo i 350 niewiadomego, kto to tak naprawdę wie
). Samochód z gazem założonym miesiąc po zakupie przez serwis Chevroleta. Od roku, czyli przez ostatnie 30tyś km jeździł na przeróbce Landi Renzo na Barracudy i mojej regulacji, aż do ostatecznej awarii UPG. Teraz pojechałem na profesjonalną regulację do Pawła Rzący (pawel216 na lpg-forum.pl), który stwierdził, że nie było dużych uchybień (jak to sam stwierdził, samochód bardzo fajnie kalibruje się z automatu, przynajmniej w LR).
Ale z kontekstu tego tematu zrozumiałem, że gazownicy oglądali i wszystko było ok, więc jeśli nie było ubogiej mieszanki, to skąd takie zużycie?
A co do korekt, o które padło pytanie. Jeśli dobrze pamiętam, krótkoterminowa korekta będzie latać, bo ona reaguje na chwilowe zmiany. Istotniejsza jest korekta długoterminowa. Ta wygląda bardzo ładnie, z lekkim minusem, czyli lekko na bogato. Jeśli to podczas jazdy na gazie, ja bym ocenił, że jest ok.
Przy 110tyś km wydaje się to być niesamowite, ale raz, przebieg nie jest wiadomy, dwa mogła być źle ustawiona instalacja gazowa. Z tego, co czytałem/dowiadywałem się/rozmawiałem, niestety, ale zbyt uboga mieszanka (nieważne czy benzyny czy gazu) bardzo szybko rozsypie głowice [oczywiście trudniej o zbyt ubogą mieszankę benzyny, ale nie jest to niemożliwe]. U mnie naprawa była przy 251tyś wiadomego przebiegu (być może 300 albo i 350 niewiadomego, kto to tak naprawdę wie

Ale z kontekstu tego tematu zrozumiałem, że gazownicy oglądali i wszystko było ok, więc jeśli nie było ubogiej mieszanki, to skąd takie zużycie?
A co do korekt, o które padło pytanie. Jeśli dobrze pamiętam, krótkoterminowa korekta będzie latać, bo ona reaguje na chwilowe zmiany. Istotniejsza jest korekta długoterminowa. Ta wygląda bardzo ładnie, z lekkim minusem, czyli lekko na bogato. Jeśli to podczas jazdy na gazie, ja bym ocenił, że jest ok.
- hiob
- Świeżak
- Reputacja: 1
- Imię: irek
- Samochód: lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
odpala za drugim razem
witam wszystkich
może ktoś poradzi mi bo mam lacetti 1,6 i odpala zawsze za drugim razem. Czytałem na forum, że często odpowiada za to czujnik położenia wałka rozrządu.
może ktoś poradzi mi bo mam lacetti 1,6 i odpala zawsze za drugim razem. Czytałem na forum, że często odpowiada za to czujnik położenia wałka rozrządu.
- kliszka
- Profesjonalista
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti HB SX
- Silnik:
Re: odpala za drugim razem
zacząłbym od sprawdzenia pompy i przewodów paliwowych .....hiob pisze:witam wszystkich
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 21
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
U ojca w 1.6 też tak było,tylko nie pamiętam co zrobili.. na pewno nie chodziło o rozrusznik.
Hiob,jak pokręcisz za 1 razem długo to odpali?
Hiob,jak pokręcisz za 1 razem długo to odpali?
O partsy pisz PW.
-
- Stały bywalec
- Imię: Jacek
- Samochód: Nubira vel Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
U mnie trzeba kręcić rozrusznikiem 3,4 sek zanim odpali... Po przekreceniu kluczyka za pierwszym obrotem rozrusznika jakby silnik załapywał ale jakbym nie kręcił dalej to bym nie odpalił.
KL1NF35BJ6K260134
-
- Świeżak
- Imię: Damian
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Witam a ja chciałem się podpiąć do tematu. Kupiłem lacetti 2 lata temu zrobiłem na nim 30000 km aż tu nagle zaczął bez uprzedzenia gasnąc przy do jeździe do. krzyżowań. Bylem juz u kilku fachowców w obrębie Kalisza.
1 wyczyszczenie przepustnica tydzień spokoju. Po tygodniu to samo.
2 wymiana czujnika położenia przepustnicy brak efektów.
3 wymiana silnika krokowego na zamiennik chiński. (Oryginał siemens 600 zł?) Oraz wymiana map sensor. Dodatkowo adaptacja komputerem brak błędów. WYNIK 3 MIESIĄCE SPOKOJU.
TYDZIEŃ TEMU POWRÓT BŁĘDU. Gaśnie silnik lub obroty na 4 tys.
5 wczoraj kupiłem silnik krokowy firmy Delphi. Chińskiego dałem na reklamacje.
Adaptacja przepustnicy. Wynikiem tego jest to ze obroty juz nie wskakuja na 4 tys ale za to gaśnie i tak silnik.
Zdałem wężyk podciśnienia z map sensor i silnik pięknie pracuje. Z założonym wężyk gaśnie. Proszę o radę forumowiczów czy można jeździć ze zdjętym wężykiem. Silnik 1,8 cdx 119 km. 2007r.
1 wyczyszczenie przepustnica tydzień spokoju. Po tygodniu to samo.
2 wymiana czujnika położenia przepustnicy brak efektów.
3 wymiana silnika krokowego na zamiennik chiński. (Oryginał siemens 600 zł?) Oraz wymiana map sensor. Dodatkowo adaptacja komputerem brak błędów. WYNIK 3 MIESIĄCE SPOKOJU.
TYDZIEŃ TEMU POWRÓT BŁĘDU. Gaśnie silnik lub obroty na 4 tys.
5 wczoraj kupiłem silnik krokowy firmy Delphi. Chińskiego dałem na reklamacje.
Adaptacja przepustnicy. Wynikiem tego jest to ze obroty juz nie wskakuja na 4 tys ale za to gaśnie i tak silnik.
Zdałem wężyk podciśnienia z map sensor i silnik pięknie pracuje. Z założonym wężyk gaśnie. Proszę o radę forumowiczów czy można jeździć ze zdjętym wężykiem. Silnik 1,8 cdx 119 km. 2007r.