[T255] Hak holowniczy - jaki?
-
- Specjalista
- Reputacja: 0
- Imię: adam
- Samochód: aveo t255 1,2 84km
- Silnik:
[T255] Hak holowniczy - jaki?
czy ktoś zamontował w swoim aveo hak holowniczy? chcę zamontować u siebie i nie wiem jaki hak zamontować
najlepiej aby montaż był bez demontażu zderzaka bo mam wlew LPG właśnie w zderzaku a nie chcę naruszyć wlewu. inną sprawą jest podłączenie do instalacji- czy potrzebny jest moduł świateł?

- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: hak holowniczy T255- jaki?
nadamus pisze:czy ktoś zamontował w swoim aveo hak holowniczy? chcę zamontować u siebie i nie wiem jaki hak zamontowaćnajlepiej aby montaż był bez demontażu zderzaka bo mam wlew LPG właśnie w zderzaku a nie chcę naruszyć wlewu. inną sprawą jest podłączenie do instalacji- czy potrzebny jest moduł świateł?
Obawiam sie ze nie znajdziesz haka, zeby przy montazu nie tzreba demontowac zderzaka. Wynika to z tego ze belka haka zastepuje belke zderzaka. Kolega Ryjek ostatnio montował hak, wiec jego spytaj.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
ja mam taki:
http://allegro.pl/hak-holowniczy-wiazka ... 67190.html
pasuje on także dla twojego aveo,zależy jaki fachowieć będzie ci go montował,jeden sciągnie bo mu wygodniej będzie inny stwierdzi że nie trzeba,ogólnie aveo nie jest przystosowane do montażu haka,wszystko trzeba wiercić przy montażu,u mie całe śruby z mocowań widać po dzwignięciu maty w bagażniku,wiem także że miałem tylni tłumik odkręcony by był lepszy dostęp do zamontowania haka.
U mnie to wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us
http://allegro.pl/hak-holowniczy-wiazka ... 67190.html
pasuje on także dla twojego aveo,zależy jaki fachowieć będzie ci go montował,jeden sciągnie bo mu wygodniej będzie inny stwierdzi że nie trzeba,ogólnie aveo nie jest przystosowane do montażu haka,wszystko trzeba wiercić przy montażu,u mie całe śruby z mocowań widać po dzwignięciu maty w bagażniku,wiem także że miałem tylni tłumik odkręcony by był lepszy dostęp do zamontowania haka.
U mnie to wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us
-
- Specjalista
- Silnik:
dzieki. chcę sam zamontować bo u nas krzyczą 800-900zł (hak + montaż) ;-) jak masz podłączoną wiązkę?
no co ty gadasz że tak drogo,ja dałem za robocizne 250zł,hak tyle jak w linku,nie mam pojęcia jak mam wiązkę podłączoną ale wszystko śmiga jak należy 

-
- Specjalista
- Silnik:
serio- byłem u gościa który montuje z ciekawości i tak powiedział ;-) aż mnie zatkało
za wypinany (automat) krzyczał 1200zł ;-) więc postanowiłem sam zamontować. tylko nie wiem (bo nie rozbierałem) jak podłączyć wiązkę bo sprzedawcy: jeden mówi że potrzebny jest moduł do świateł, drugi zaś - że nie ;-) najgorzej że mam wlew gazu w zderzaku i w przypadku demontażu bedę musiał go odkręcić.

modułu ja na pewno żadnego nie mam,normalnie wiązkę podłanczasz do tylnich świateł,masakra taka cena za montaż też bym nie dał,przyjedz na śląsk u nas mniej za to biorą 

-
- Specjalista
- Silnik:
jak kupię to sam się pobawię ;-) i zrobię manuala ;-) na razie jednak cierpię na poważną chorobę - przewlekły brak gotówki a raczej szybko z tego nie wyzdrowieję ;-)