radio sony XSP N1BT I CHEVROLET CAPTIVA 2007
-
- Świeżak
- Reputacja: 1
- Imię: Bartek
- Samochód: Captiva 2.0D 150KM
- Silnik:
- Kontakt:
radio sony XSP N1BT I CHEVROLET CAPTIVA 2007
Witam jestem tu nowy. Mam Capiśkę 2.0 D z 2007 roku . zakupiłem do niej wyżej wymienione radyjko. Zanim pójdę szukać sprawnego elektromechanika, chciałbym dowiedzieć się czego będę potrzebował, aby wszystko działało. Pozdrawiam Bartek
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: radio sony XSP N1BT I CHEVROLET CAPTIVA 2007
Z tego co kojarzę, to jedyny problem może być sterowanie z kierownicy, ale okazało się to proste, tylko nie pamiętam dokładnie co i gdzie się podpinało. Na forum jest temat o radiu Peying i sterowanie, tam możesz zerknąć o co chodzi. Jedyne co potrzebujesz ogólnie do podłączenia radia to pewnie odpowiednia kostka ISO, dostępne pewnie na allegro.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Czyli reasumujac. Potrzebuje ramki 2din, przejściówki antenowej i adaptora iso->chevrolet
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
przejściówka kupiona,
ramka kupiona
końcówka antenowa kupiona
wszystko zmontowane i działa,
jedyny mankament to dzwonienie bo ekran wybierania na telefonie ( xperia sp) nie jest autoobracany.
ramka kupiona
końcówka antenowa kupiona
wszystko zmontowane i działa,
jedyny mankament to dzwonienie bo ekran wybierania na telefonie ( xperia sp) nie jest autoobracany.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
szkoda ze nie ma zdjęć z montażu.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Może są i się obrabiają 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Akurat nie robiłem zdjęć, ale sprawa jest prosta, trzeba mieć przejściówkę z chevroleta na iso, i wtyk antenowy. Praktycznie żadnych problemów z podłączeniem nie ma.
Jeszcze jedno. Radio sterowane jest z pilota i niektóre funkcje z telefonu ( aplikacja App Remote).
Nie brałem przejściówek ze sterowaniem fabrycznym ( względy ekonomiczne). Sterownie pilotem do obsługi książki telefonicznej, muzyki z pendrive'a. Teoretycznie istnieje możliwość sterowania głosem, ale mam niewłaściwą dykcję i wychodzą cuda. Teoretycznie działa też odczytywanie SMS- angielka sylabizująca " w Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie" , a liczby odczytuje po niemiecku sic!
Goooglowska nawigacja i radio/muzyka w tle działają bez problemów. Radio wyposażone jest możliwość ładowania prądem 1A przez złącze USB- przydatne.
Postaram się wrzucić parę fotek. Ogólnie jestem zadowolony i ceny i możliwości.
Pozdrawiam
Jeszcze jedno. Radio sterowane jest z pilota i niektóre funkcje z telefonu ( aplikacja App Remote).
Nie brałem przejściówek ze sterowaniem fabrycznym ( względy ekonomiczne). Sterownie pilotem do obsługi książki telefonicznej, muzyki z pendrive'a. Teoretycznie istnieje możliwość sterowania głosem, ale mam niewłaściwą dykcję i wychodzą cuda. Teoretycznie działa też odczytywanie SMS- angielka sylabizująca " w Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie" , a liczby odczytuje po niemiecku sic!

Goooglowska nawigacja i radio/muzyka w tle działają bez problemów. Radio wyposażone jest możliwość ładowania prądem 1A przez złącze USB- przydatne.
Postaram się wrzucić parę fotek. Ogólnie jestem zadowolony i ceny i możliwości.
Pozdrawiam