Witajcie, mam problem z moim Chevy Aveo z 2010 roku.
Przy dojeżdżaniu do skrzyżowań i hamowaniu gaśnie, a na zakrętach kierownica się blokuje. Odpala za 4 razem...
Do tego wsyztskiego świeci się check engine. A przy zgaśnięciu cała deska. Pomocy!!!
Gaśnięcie podczas jazdy
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Radosław
- Samochód: Aveo
- Silnik: 1.2, 16V, 84KM, Benz.
- LPG: nie
- Kontakt:
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Gaśnięcie podczas jazdy
to zacznij od odczytania błędów. Z wróżkami ostatnio kiepsko u Nas.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Imię: Daniel
- Samochód: Kalos
- Silnik: 1.4, 84 KM, benzyna
- Kontakt:
Po ustaniu tych problemów chodzi normalnie? Ja miałem wypadanie zapłonów losowo
Wymieniłem świece, kable, aparat zapłonowy, czujnik położenia wału. Dalej to samo
Rano ruszam ładnie, po 800 metrach dojeżdżam do skrzyżowania i gaśnie. Potem trudno odpala ale jak odpali chwilę chodzi tak jak by na 3 gary a za moment wszystko przechodzi i śmiga jak trzeba. Kalos 1.4 beż gazu 2007 r
Wymieniłem świece, kable, aparat zapłonowy, czujnik położenia wału. Dalej to samo
Rano ruszam ładnie, po 800 metrach dojeżdżam do skrzyżowania i gaśnie. Potem trudno odpala ale jak odpali chwilę chodzi tak jak by na 3 gary a za moment wszystko przechodzi i śmiga jak trzeba. Kalos 1.4 beż gazu 2007 r
-
- Świeżak
- Reputacja: 2
- Imię: Mariusz
- Samochód: Aveo 2010
- Silnik: 1.2 84km
- LPG: No
- Kontakt:
U mnie na wolnych był problem i gasł i telepało go. Był problem z EGR.
-
- Świeżak
- Imię: Jaka
- Samochód: Chevrolet Cruze
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM, benz
- Kontakt:
Warto również sprawdzić masy i połączenia elektryczne, szczególnie przy sterowniku silnika, które mogą powodować takie nieregularne problemy.HOGUM pisze: ↑17 gru 2024, o 19:33Po ustaniu tych problemów chodzi normalnie? Ja miałem wypadanie zapłonów losowo
Wymieniłem świece, kable, aparat zapłonowy, czujnik położenia wału. https://sharpedgeshop.com/it/blogs/knife-types/japanese-deba-knife-everything-you-need-to-know Dalej to samo