Piszczenie hamulców przy normalnej jeżdzie,przestaje po wciśnięciu pedału
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 32
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
- Silnik: 1,4 T +chip 163 km
- LPG: KME Skay Max
- Kontakt:
Piszczenie hamulców przy normalnej jeżdzie,przestaje po wciśnięciu pedału
Nauczka dla mnie kupiłem budżetowe klocki,zaciski rozbierane 2 razy sprawdzane,smarowane i nic Piszcza i grzeje się lewy tył..Dopiero wymiana na nowe usuneła problem.Ponieważ bylo to na wyjeżdzie zapłaciłem jak za zboże bo kupowałem w inter cars(omijać szerokim łukiem).Za klocki delphi komplet przód i tył zapłaciłem 4 50 zł.Teraz traktuję je jak złote i staram się nie chamować bez powodu (ha,ha to żart).Jeżeli ktoś będzie miał podobny problem to tylko wina klocków. Długo szukałem przyczyn dopiero na forum opla znalazłem odpowiedż.
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019
- C77
- Fachman
- Reputacja: 12
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Re: Piszczenie hamulców przy normalnej jeżdzie,przestaje po wciśnięciu pedału
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Master sport
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Dla potrzebujacych porady w takim przypadku- od czerwca jak wymienilem klocki na nowe pojeżdzilem dokładnie 3 miesiace i temat powrócił .Zregenerowałem cały zacisk (tłoczek gumiki sworznie itp )i znowu po 2 miesiacach to samo.Więc sie wk>i pojechałem do poleconego mechanika .Diagnoza -wymiana na nowy .Z doświadczenia wie że tylko to pomoże i sugerowal wymianę obu zaciskow na nowe.Ponieważ odezwała się sknera w kieszeni wymieniłem tylko ten prawy i jak w przysłowiu kto tanio płaci ten dwa razy płaci.Skończylo się na tym że teraz w marcu siadł lewy i to tak że zdarł mi tarczę i do wymiany doszły tarcze i klocki,-nauczony doświadczeniem poszedłem na całośc i wymieniłem dodatkowo zgnite osłony .Klocki i tarcze brembo -500, zacisk300 osłony150 robocizna 600.Nareszcie spokój ,i auto odzyskało wigor bo go nic nie blokuje.Dodatkowa porada dla kogoś kto będzie miał takie kłopoty przy wymianie zaciskow warto wymienić na te z mokki i zwiększyć tarcze i klocki znacząco polepsz chamowanie.