DTC B1395 03
• The BCM detects a short to ground in the instrument panel dimmer switch B+ reference circuit.
• The BCM detects a short to ground or an open/high resistance in the F10DL fuse B+ circuit.
DTC B1395 07
The BCM detects a short to voltage in the instrument panel dimmer switch B+ reference circuit.
więc chyba nie czujnik a coś na wiązce może być.
Czujnik parkowania
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Czujnik parkowania
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.6 benzyna 124km
- Kontakt:
Witam. U mnie w Cruze sedan z 2012r. 1.6 benzyna 124km,wymieniłem wszystkie czujniki na nowe (zamienniki). Czujniki działają. Od czasu do czasu po wrzuceniu wstecznego biegu pojawia się błąd 136 i gaśnie, czujniki działają. Po wymianie czujników na nowe przez parę dni błąd nie wystąpił w ogóle. Kilka razy wrzucę wsteczny i nie pojawia się ten błąd tylko prawidłowe sygnał wrzucenia biegu wstecznego. I znowu raz na jakiś czas błąd 136 i gaśnie, czujniki działają.
Podłączyłem się przez interface i pokazało mi błędy od B9058 do B0961.- zwarcie do zasilania wszystkich czujników. Trochę dziwne. Czy kiedyś ktoś miał taki przypadek? Stawiał by na moduł PDC - co myślicie?
Podłączyłem się przez interface i pokazało mi błędy od B9058 do B0961.- zwarcie do zasilania wszystkich czujników. Trochę dziwne. Czy kiedyś ktoś miał taki przypadek? Stawiał by na moduł PDC - co myślicie?
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Ale to dział Captiva nie cruze
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Mariusz
- Samochód: Captiva
- Silnik: 2.4 Z24SED
- LPG: BRC
- Kontakt:
Witam. Nie do końca mam problem z czujnikami cofania ale chyba coś w podobie. Otóż nie działaja mi światła wstecze po wrzuceniu biegu do tyłu. Wiem że gdzieś jest czujnik biegu wstecznego i jak jest zepsuty to właśnie chyba tak będzie. Czujników cofania nie mam od razu zaznaczam
. Więc pomóżcie gdzie zlokalizować owy czujnik biegu wstecznego. Captiva ze skrzynią manual, przód napęd rok 2008. Jakiś linki do aledrogo z czujnikiem wskazane
. No i czy da radę samemu wymienić. Pozdrawiam
Dodano po 1 minucie 50 sekundach:
Od razu uprzedzam że bezpieczniki i żarówki są ok

Dodano po 1 minucie 50 sekundach:
Od razu uprzedzam że bezpieczniki i żarówki są ok
-
- Bywalec
- Reputacja: 10
- Imię: Bogusław
- Samochód: Malibu LTZ AT
- Silnik: 2.4
- LPG: LPG
- Inny samochód: A6C6 2.4V6 LPG
- Kontakt:
Czujnik zazwyczaj jest w skrzyni biegów.