Cześć,
Czy ostatnie mapy do navi 600 w PL to rok 2020? Takie znajduje tylko na karcie SD.
Czy może jest jakaś inna opcja aktualizacji do nowszych map?
Navi 600 Cruze
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Sylwester
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.7
- Kontakt:
- MrFabulous
- Profesjonalista
- Reputacja: 17
- Imię: Conradus
- Samochód: 21' Chrysler Voyager
- Silnik: 3.6 Pentastar
- LPG: BRC Sequent P&D
- Inny samochód: 2013' Chevrolet Orlando LT+ 1.4 A14NET
- Kontakt:
Re: Navi 600 Cruze
Nie mam wiedzy jakie aktualnie najświeższe kompatybilne mapy można kupić, ale wiem że dane mapowe w tych nawigacjach są datowane na dwa lata do tyłu od rocznika wydania, tj. karta SD z 2020 będzie miała mapy z 2018 roku.
Zamiast kupować na portalach aukcyjnych można próbować zrobić sobie kopię oryginalnych kart, ale jest trochę zabawy z tym - potrzeba specjalnej karty pamięci i komputera z linuxem, same mapy są do ściągnięcia bez problemu.
Kiedyś temat zgłębiałem żeby zaktualizować u siebie i stwierdziłem że nie warto. Za dużo się dróg wybudowało w tym kraju w ostatnim czasie, sporo kilometrów dalej przebudowują - lepiej w mojej ocenie odpalić jakąś mapę online na smartfonie.
Zamiast kupować na portalach aukcyjnych można próbować zrobić sobie kopię oryginalnych kart, ale jest trochę zabawy z tym - potrzeba specjalnej karty pamięci i komputera z linuxem, same mapy są do ściągnięcia bez problemu.
Kiedyś temat zgłębiałem żeby zaktualizować u siebie i stwierdziłem że nie warto. Za dużo się dróg wybudowało w tym kraju w ostatnim czasie, sporo kilometrów dalej przebudowują - lepiej w mojej ocenie odpalić jakąś mapę online na smartfonie.
W latach 2010-2025 aktywny użytkownik samochodów marki Chevrolet.
Aktualnie posiadam 2021 Chrysler Voyager LXi

STOP HYBRID, GO V6
Aktualnie posiadam 2021 Chrysler Voyager LXi

STOP HYBRID, GO V6
- dokia
- fachowa i pyskata diablica
- Reputacja: 126
- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Kontakt:
Jeżeli to te same mapy co gm dawał do opla to nowszych niż 2018 nie będzie! Nie ma sensu szukać. Smartfon i google maps, chociaż ja polecam Waze (nawet kamery rejestrujące przejazd na czerwonym zgłaszają jak jedziesz, każdy pojazd policji też i każdy pojazd na poboczu zatrzymany)
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 91
- Imię: Robert
- Samochód: Kia Proceed
- Silnik: 1,4 T
- Inny samochód: Ford Mondeo
- Kontakt:
Bawiłem się kiedyś w edycję w Waze i ten obrazek to potwierdza 

240 000 km z Chevroletem w zupełności wystarczyło 

- dokia
- fachowa i pyskata diablica
- Reputacja: 126
- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Kontakt:
Ps. Gdzieś na jakimś forum czytałam że mapy najpierw są w Waze a potem w google maps. Google o niczym nie przestrzega, a i prędkość dopuszczalna i własna lepiej pokazywana jest w Waze niż z czytania znaków przez auto. To akurat sprawdziłam.
Wg mnie lepsza niż Yanosik, no i bezpłatna, chociaż ludzie mają skądś opinie że to płatne.

Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.