Bo pewnie produkcja była made in France . Z nimi zawsze są problemy. Niech twój mechanik się zapozna , jak produkują oryginały , a jak podróbki np. w Chinach
Pocieszę cie , teraz mam Boscha i nie narzekam Dłuuuuuuuugo się naczytałem , jaki musi być konkretny model zamiennika , do mojego motorka
.
Kilka dni temu oddałem do mechanika samochod na wymianę różnych rzeczy eksploatacyjnych, a wraz z tym zostały wymienione świece i mam mały zonk gdyż wrzucił mi świece NGK z przerwą 1.1mm i teraz mam pewną zagwozdke czy je zostawić i obserwować jak zachowuje się motor czy jednak dmuchać na zimne i wymienić na model z przerwą 0.9mm? Dodatkowo mała ciekawostka jakie świece montują w niemieckich serwisach.(oznaczenie na świecy 0129434/8165497 może ktoś rozszyfruje producenta)
A jakie świece i z jaką przerwą zaleca producent?
Na ruskiej stronce , w Crusie , gość ustawił świeczki na 0,9mm Tylko nie pamiętam , z jakim silnikiem miał tego samochodzika.
Według serwisu przerwa od 0.75-0.9mm, jednak po zapoznaniu się ze wszystkimi postami z tego wątku doświadczenia są różne i niektórzy nie narzekali na przerwę 1.1mm. Spojrzałem jeszcze na pudełko i okazało się że świece są produkcji Francuskiej, więc chyba nie pozostaje mi nic innego jak zamówić inne świece.
Najpierw sprawdź jak się jeździ , przerwę zawsze możesz zmniejszyć , a na końcu kupić inne. Poszperaj na necie , jakiej firmy szły na pierwszy montaż ,a potem poszukaj dobrych zamienników. Poczytaj może tutaj.https://www.drive2.ru/
Gadałem z gazownikiem i powiedział że do gazu mają być zwykłe świecei przerwa 0,7mm a nie jakieś z przeznaczeniem do gazu bo takie nic nie dają.
Więc panowie zwykle świece najlepsze.
Radzę nie kombinować - przejechałem już ok. 160 tys. km na świecach NGK ZFR6U-9 i tylko te polecam, jako sprawdzone.
Wymieniam (mam LPG) co około 15 tys. - dla pewności, że będzie na LPG śmigał pięknie. I śmiga.
Ja od kilku lat używam Świeca zapłonowa Champion OE198/T10
Przerwa 0,9mm. Cewka wymieniana chyba przy 80 tys km na Delphi.
Przebieg 115000 od nowości w moich rękach z salonu 1.6 124HP bez LPG
Autko śmiga jak wariat więc polecam.
Witam:
Panowie i Panie czy jest to możliwe żeby świeca zapłonowa po przejechaniu 12 tysięcy km. zrobiła się taka duża przerwa między elektrodami ???
Z 0,9 zrobiło się prawie 3.0
Powiem tak że nie ruszał bym ich jeszcze ale silnik zaczął przerywać na wolnych obrotach i przy dynamicznej jeździe też przerywał + kontrolki kontroli trakcji.
Zmieniłem na nowe i ustawiłem przerwę, teraz pracuje poprawnie.
Tylko nie daje mi spokoju ta duża przerwa na wszystkich 4 świecach.
Nie cytuj postu pod którym bezpośrednio odpowiadasz.
Takie zużycie świecy może być spowodowane jej kiepską jakością, może trafiły ci się jakieś tanie podróbki, albo coś jest bardzo nie tak z mieszanką ale wtedy świece były by twoim najmniejszym problemem.
Patrząc po zdjęciach Twoich świec obstawiam to pierwsze. https://www.driven2automotive.com/blog/ ... lugs-2017/
Czy ktoś mógłby polecić któregoś sprzedawcę z Allegro gdzie są oryginalne świece NGK? Albo wysłać link na PW.
Drugi raz zwracam świece z Allegro bo były podejrzane pod względem wyglądu, zadziorów itd a sprzedawca u którego kupiłem 2 lata temu nie ma ich w sprzedaży.
Myślę założyć gaz do swojego cruza gazownik powiedział że jeśli nie wiem kiedy były zmieniane świece to powinienem je zmienić (cruz pracuje normalnie) bo układ zapłonowy musi być 100% pewny. Przeczytałem ten wątek i doszedłem do wniosku że wybór padnie na NGK -9, ale .... natrafiłem na ciekawy artykuł w którym oszczegają przed tymi świecami zobaczcie https://www.forum.alfaholicy.org/156/61 ... _ngk_.html nie wiadomo jak to się stało bo może świeca była przseciągnięta może to była francuska i na dodatek zamiennik ale liczy się fakt. Jak sprawdzić czy ja mam mieć ciepłe świece czy zimne gdzie to pisze na świecy ?
Ps jak możecie to sprawdzcie do pewności czy tam takie szły orinalnie KL1JF6956BK091205
Ale widziałeś ze to temat z 2011 roku? Nie utrudniaj sobie życia. Kup sobie świece tam gdzie zajdziesz w dobrej cenie i tyle. Ja tak robie od zawsze i samochód jeździ do tej pory. Olej GM też był podobno podrabiany a mój Cruze też tylko na nim jeździł i jeździ...
wątek może i jest stary, ale na nacie jest ich więcej i wątpię że coś się zmieniło na lepsze w tej sprawie, chciałbym uniknąć uszkodzenia świecy w silniku. Są jakieś znaki żeby rozpoznać oryginał ngk oprócz napisu japan ?