Podświetlenie wnetrza, Led na dywaniki w kabinie
-
- Aktywny
- Reputacja: 0
- Imię: Daniel
- Samochód: Captivia 2.4 LPG
- Silnik: Silnik 2.4 LPG, 123kW. 7osob
- LPG: Tak STAG -4 Next Plus
- Inny samochód: Chevrolet Aveo 1.4 plus Benzyna rok 2005
- Kontakt:
Podświetlenie wnetrza, Led na dywaniki w kabinie
Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie jak w tytule i prosze o pomoc nie jestem elekronikiem ale dzięki Waszej pomocy i wiedzy juz dużo zrobiłem sam. Więc w poprzednim aucie miałem podświetlenie dołu (dywaniki) wnęcza auta nazywam potocznie podświetlenie skarpetek
i chciałbym w captivie też to zrobić tylko gdzie się mogę wpiąć żeby działało to że światłem wewnętrznym? Jak otworzę drzwi żeby oświetlenie wnętrza się zapalilo oraz podświetlenie dołu skarpetek. W poprzednim aucie do lampki podsufitki przeciaglem nowy kabel 2 zylowy i do 4 wycieraczek instalacja zrobiłem i działalo. A jak w tym zrobić można?? Jest jakaś opcja wpięcia się do bezpiecznika, lub modułu?? Czy na żywca jak w poprzednim aucie wpiąć się do lampki podsufitki w bagażniku i przeciągnąć przez słupek nowy kabel od drzwi do drzwi? Mogę poprosić o pomoc??

- tdon
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 57
- Imię: Tomek
- Samochód: Hyundai i20 BC3
- Silnik: 1,2 16V 84KM
- LPG: BRC SQ32 DualJet
- Inny samochód: Był Aveo T300 LT+
- Kontakt:
Re: Podświetlenie wnetrza, Led na dywaniki w kabinie
Zrób dokładnie tak samo, będzie najprościej. Wpinając się wprost pod żarówkę podsufitki zachowasz wszystkie funkcje, czyli zapalanie od sygnału drzwi i od przełącznika. No i oczywiście obwód będzie chroniony tym samym bezpiecznikiem.
Chyba pojechałbym od przodu podsufitki przednimi słupkami na obie strony a potem przy progach do tyłu.
Nie rozumiem ... Ciągnąłeś przewód od bagażnika ??? Nie od lampki przedniej ???
Chyba pojechałbym od przodu podsufitki przednimi słupkami na obie strony a potem przy progach do tyłu.
-
- Aktywny
- Reputacja: 0
- Imię: Daniel
- Samochód: Captivia 2.4 LPG
- Silnik: Silnik 2.4 LPG, 123kW. 7osob
- LPG: Tak STAG -4 Next Plus
- Inny samochód: Chevrolet Aveo 1.4 plus Benzyna rok 2005
- Kontakt:
Re: Podświetlenie wnetrza, Led na dywaniki w kabinie
Hey z przodu lampka się nie zaświeca jak otworzysz drzwi, tylko na srodkowych i tylnich (bagaznik) rzędach siedzen. Z przodu musisz sam na guzik nacisnac żeby się zapalily.Dlatego chciałem sie wpiąć od tyłu i jechać dwoma stronami do drzwi, tylko nie wiem jak to wyglada w słupkach bo pisze na nich że sa poduszki , jak położę kabel przy uszczelce i potem po slupku zjade na dół będzie to w czymś przeszkadzać ? Jak uważasz ?