Światła drogowe
- Jacula
- Aktywny
- Reputacja: 1
- Imię: Jacek
- Samochód: aveo HB 2009
- Silnik: 1.2 84km
- Kontakt:
Światła drogowe
Witam zauważyłem dzisiaj że mojemu koledze w aveo t250 kiedy załączy światłą drogowe to mijania nie gasną a natomiast u mnie wtedy mijania gasną i teraz nie wiem czy to umie jest coś nie tak czy u niego. Dodam że mijania gasną tylko jeśli drogowe są załączone podczas "migania" nie gasną.
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Re: Światła drogowe
A jeden z Was czasem nie ma "Skandynawii", to znaczy seryjnego trybu DRL?
- Jacula
- Aktywny
- Reputacja: 1
- Imię: Jacek
- Samochód: aveo HB 2009
- Silnik: 1.2 84km
- Kontakt:
Możliwe że ja mam bo u mnie na pozycji off światła mijania po przekręceniu kluczyka się i tak zapalą
- tdon
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 57
- Imię: Tomek
- Samochód: Hyundai i20 BC3
- Silnik: 1,2 16V 84KM
- LPG: BRC SQ32 DualJet
- Inny samochód: Był Aveo T300 LT+
- Kontakt:
T250 ma żarówki typu H4, w których absolutnie niedopuszczalne jest jednoczesne działanie świateł mijania i drogowych, z wyjątkiem mignięcia długimi. Prowadzi to do bardzo szybkiego zniszczenia żarówek i przegrzania reflektorów.Jacula pisze: ↑9 lut 2022, o 21:44Witam zauważyłem dzisiaj że mojemu koledze w aveo t250 kiedy załączy światłą drogowe to mijania nie gasną a natomiast u mnie wtedy mijania gasną i teraz nie wiem czy to umie jest coś nie tak czy u niego. Dodam że mijania gasną tylko jeśli drogowe są załączone podczas "migania" nie gasną.
Jeśli zatem jest tak jak piszesz, to ty masz wszystko w porządku a u kolegi jest coś mocno nie tak.