No więc czas na aktualizację tematu.
Sprawę udało się ogarnąć......
Ale dla potomnych mały opis:
Dzięki Wam ustalono, że na 99,9% moja nieuwaga spowodowała zwarcie w BCM i upalenie jednego z mosfetów.
Znalazłem firmę, która zajmuje się profesjonalną naprawą elektroniki i pojechałem do nich z BCM do diagnozy.
po 1h oczekiwania technik stwierdził, że walnięty jest mosfet o numerze 2SK3900 firmy NEC.
Poszukiwania przez kilkanaście dni nie dały rezultatu (nigdzie w PL taki mosfet nie jest dostępny

)
Podjąłem więc decyzję o zakupie na Alliexpresie. Jedna sztuka kosztuje około 6 PLN także podjąłem decyzję o zakupie 3 sztuk (na szczęście....ale o tym później)....wraz z kosztami wysyłki zapłaciłem 35,68.
Po 3 tygodniach mikro paczuszka pojawiła się w skrzynce pocztowej. Uradowany wykonałem telefon do ww. elektronika, że mam potrzebne części i mogę podjechać na lutowanie. Następnego dnia przyjechałem na miejsce, wymontowałem BCM i zaniosłem do naprawy wraz z zakupionymi częściami.
Po 45 minutach dostałem telefon, że BCM gotowy i mogę przyjść odebrać. Po przybyciu na miejsce słyszę, że technik ma 2 wiadomości dobrą i złą. Dobra, że udało się wlutować nowy mosfet i złą, że z pośród 3 które przywiozłem.....uwaga......działał tylko JEDEN....szok....pozostałe 2 sztuki mają permanentne zwarcie na wszystkich pinach....MASAKRA....Pytam ile płacę...słyszę....najpierw niech Pan idzie sprawdzi czy działa jak będzie działać to 50 PLN wystarczy....idę do samochodu....montuję wszystko...podpinam akumulator.....włączam wsteczny....i dalej nic nie działa....zrezygnowany myślę co tu dalej robić....ale przypominam sobie, że przecież mam wyjęty od ponad 1,5 miesiąca bezpiecznik bo przecież lampy i parktronic działały permanentnie i się jeździć by nie dało....wkładam bezpiecznik i wszystko zaczyna działać jak powinno. Kamera działa lampy działają i parktronic również ożył.
Wracam dziękuję płacę i spadam do domu skręcać całą konsolę, która od ponad miesiąca trzyma się na 4 śrubkach bez nawiewów i osłony dźwigni zmiany biegów.
Podsumowując.....Zabawa z montażem radia i kamery na podłączonym akumulatorze oraz przypadkowe zwarcie w instalacji kosztowało mnie 1,5 miesiąca nerwów, zawracania wszystkim na forum głowy oraz ~80 PLN
Zakupione mosfety:
https://pl.aliexpress.com/item/40006691 ... 4c4dSzDkiI
Firma, która mi pomogła ogarnąć BCM:
http://www.g-m-s.com.pl/
Ufff....i to chyba tyle w temacie.
Można zamykać

Jeszcze raz dzięki wszystkim zaangażowanym w temat i bezcenną pomoc.