Pierwszy post i już problem (myślałem, że najpierw zdążę komuś pomóc

Sprawa wygląda następująco.
W trakcie montażu stacji multimedialnej i podłączania kamery cofania niestety zrobiłem lekkie zwarcie w lewej tylnej lampie - dokładnie na żarówce wstecznego w tej lampie - podpinałem się na krótko aby sprawdzić czy kamera działa no i niestety się zwarło

Wywaliło bezpiecznik F9 /BCM (VB4)/
Po wymianie bezpiecznika efekt jest taki, że lampy od wstecznego świecą się cały czas i dodatkowo aktywne są czujniki cofania (niezależnie od położenia dźwigni zmiany biegów). Lampy wstecznego świecą nawet przy wyłączonym zapłonie i dodatkowo na zamkniętym z pilota samochodzie)
Kombinuję już z tym 2 dzień, rozłączyłem całą stację multimedialną oraz kamerę żeby wyeliminować problem - jednak nic to nie dało

Konsultacja telefoniczne z serwisem (który może mnie przyjąć dopiero za tydzień) i sugestia aby sprawdzić czujnik świateł wstecznych w skrzyni (mówiłem, że automat i twierdzą że jest???). Ale za nic nie mogę go namierzyć...czy on w ogóle występuje w skrzyni automatycznej?? Skrzynia 55-51 AF33.
Czy to będzie ten czujnik: 96628655 (Nic takiego nie namierzyłem a skrzynię obejrzałem praktycznie całą (na tyle na ile udało się podejść)
Skończyły mi się pomysły - forum przekopane i zero trafień

Błędów brak

HELP !!