Witam. Szukam jakiejś apki na androida do odczytu zapełnienia filtra DPF... Interfejs już mam (Vgate icar2) kupiony wczoraj ale do dzisiaj nie znalazłem nic ciekawego a nie mam zamiaru płacić po kolei za każdą apkę... Znalazłoby się coś?
I jeszcze pytanko - czy jest możliwość wymuszenia wypalania? Np. brat kupił insignie i również interfejs (ale miał łatwiej z apką bo jako, że auto popularne to i aplikacja z jedyną funkcją od dpf za darmo się znalazła...) i pojechał na "eskę", utrzymał pewne obroty i DPF się zaczął wypalać... Bo wk@##!$a niesamowicie to, że to dziadostwo włącza się losowo i np. jadę do lekarza na ustaloną godzinę i cyk... DPF się wypala - niby nie powinno się auta wyłączać ale co niby mam zrobić? Odpukać jeszcze nic się nie stało ale jednak wypadałoby jakoś o to zadbać...
Program na andka do odczytu filtra DPF
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Dominik
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 2.0, 150KM, Diesel
- Kontakt:
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 13
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
Re: Program na andka do odczytu filtra DPF
Wystarczyło spytać brata co to za apka. Pewnie OPL DPF Monitor Lite która zadziała też w Chevrolecie.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
niestety nic z tym nie zrobisz. Można obserwować pracę silnika, albo zainstalować apke jak masz silnik 2.0. Wypalanie stacjonarne jest możliwe, ale wtedy trzeba po nim wymienić olej.Skunks32 pisze: ↑7 lip 2021, o 01:13
I jeszcze pytanko - czy jest możliwość wymuszenia wypalania? Np. brat kupił insignie i również interfejs (ale miał łatwiej z apką bo jako, że auto popularne to i aplikacja z jedyną funkcją od dpf za darmo się znalazła...) i pojechał na "eskę", utrzymał pewne obroty i DPF się zaczął wypalać... Bo wk@##!$a niesamowicie to, że to dziadostwo włącza się losowo i np. jadę do lekarza na ustaloną godzinę i cyk... DPF się wypala - niby nie powinno się auta wyłączać ale co niby mam zrobić? Odpukać jeszcze nic się nie stało ale jednak wypadałoby jakoś o to zadbać...
W załączeniu trochę info od kuzyna Chevi.
- Załączniki
-
- DPF w Oplu Insignii A z silnikiem A20DTx.pdf
- (1.58 MiB) Pobrany 83 razy
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 13
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
Radzę nie brać do siebie wszystkiego co wyczytacie w tej instrukcji. W Chevrolecie chociażby wypalanie następuje przy 100% a nie 80% jak w Oplu i nie ma szans przejechać 1800km bez wypalania, gdyż u nas bez względu na stopień zapchania w zależności od modelu wypalanie załącza się przy 800 lub 1200km. W Oplu też nie wspominają nic o wypalaniu biernym na autostradzie (którego ja w Captivie też nie zaobserwowałem), jednak u niektórych w Cruze procenty spadają podczas szybkiej jazdy.
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 90
- Imię: Jan
- Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
- Silnik: 163KM, diesel
Fajnie by było jak by Skunks32 napisał jakie ma auto i jaki silnik
a tak wogóle to co tak śmierdzi

*Nie jestem mechanikiem samochodowym! 

-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Darek
- Samochód: Cruze
- Silnik: 2.0, 163KM, diesel
- Kontakt:
a u mnie nie działapawelwaw84 pisze: ↑7 lip 2021, o 13:56Wystarczyło spytać brata co to za apka. Pewnie OPL DPF Monitor Lite która zadziała też w Chevrolecie.