Witam,
Mam pewien problem związany ze stukami/brzęczeniem w przednich drzwiach od strony pasażera od wewnątrz.
Otóż, około miesiąc temu była stłuczka. Pan wyjechał mi we wspomniane właśnie drzwi, wgniotła się blacha. Zostały zamówione nowe drzwi, boczek wewnętrzny został "stary" i mechanik go tylko odkręcił od starych drzwi i przykręcił do nowych. Drzwi wygluszyl dodatkowo jakąś specjalną matą, a la z fizeliny i miało być wszystko w porządku ale przy zamykaniu drzwi od środka coś w nich brzęczy. Nie słychać tego potrząsając nimi w momencie gdy są otwarte, dźwięk ten jest tylko w momencie trzaśnięcia.
Czy ktoś miał może podobny problem? Jakieś pomysły co wewnątrz może się poluzować i wydawać dźwięk w momencie trzaśnięcia?
Stuki w drzwiach
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Emilia
- Samochód: Cruze
- Silnik: 2.0, 150KM, diesel
- Kontakt:
- etac
- Prezes
- Reputacja: 302
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Stuki w drzwiach
trzeba zdjąć i zobaczyć.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Emilia
- Samochód: Cruze
- Silnik: 2.0, 150KM, diesel
- Kontakt:
Tyle wiem, z tym, że mechanik twierdzi, że on nic nie słyszy i że on tylko przełożył boczek więc nic nie miało prawa się poluzować. Czy da coś odkręcenie boczku i potrząśnięcie nim?
- etac
- Prezes
- Reputacja: 302
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
mogła się poluzować prowadnica, mógł kabelek się odczepić, mogła się odkleić wkładka - wygłuszenie. Także jest wiele rzeczy.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe