Błąd, Cruze 1,6 83KW P0335(pending fault)
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Arkadiusz
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1,6 83KW 113KM, F16D4 2010
- LPG: TAK, EUROGAS, oscar N obd
- Kontakt:
Błąd, Cruze 1,6 83KW P0335(pending fault)
Witajcie, czy ktoś orientuje się gdzie w tym silniku znajduje się czujnik położenia wału korbowego? Wracałem z pracy i wyskoczył ten błąd podczas ruszania, silnik na chwilę obniżył obroty ale poszedł już dalej normalnie. Brak wskazań obrotomierza, świecące kontrolki kontroli trakcji i esp. Silnik na postoju zachowuje się jakby nie palił na wszystkie cylindry, brzmi trochę jak dobry diesel. Było już ciemno i nie chciałem już tam grzebać, spróbuję jutro odpiąć klemę minusową. Możliwe jest że jednak zdechła cewka zapłonowa? Nie jeżdżę na LPG od jakichś dwóch miesięcy.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Arkadiusz
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1,6 83KW 113KM, F16D4 2010
- LPG: TAK, EUROGAS, oscar N obd
- Kontakt:
Re: Błąd, Cruze 1,6 83KW P0335(pending fault)
Odpięcie klemy akumulatora, rozpięcie i ponowne podpięcie kostki czujnika(wydaje mi się że to właściwa kostka) Uzupełnienie oleju, był delikatnie poniżej połowy. Nie wiem która z tych czynności pomogła ale auto działa już bez żadnych problemów.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 302
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Błąd, Cruze 1,6 83KW P0335(pending fault)
search.php?keywords=P0335
Proszę o stosowanie się do Regulaminu forum. Najpierw SZUKAJ, potem pisz nowy post.
Proszę o stosowanie się do Regulaminu forum. Najpierw SZUKAJ, potem pisz nowy post.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe