Zewnętrzna klamka

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Zewnętrzna klamka

Post autor: XaRaDaS » 13 wrz 2014, o 13:29

Dzisiaj zauważyłem, że mi się jedna klamka nie cofa po pociągnięciu, nie wiem czy tam są jakieś sprężynki, czy wystarczy przesmarować, na razie nie chcę rozbierać boczku, bo tylko chyba taki dostęp tam jest i się zastanawiam, czy jak popsikam wd-40 lub innym jakimś smarem, czy to pomoże :zastanawiasie:
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Maniek

Re: Zewnętrzna klamka

Post autor: Maniek » 13 wrz 2014, o 13:52

Nie wiem jak to dokładnie jest w robione w Chevy, ale z reguły jest tam sprężynka, która czasem lubi sobie pęknąć.
Może tylko coś się przybrudziło i WD40 z rurką wtrysnąć od zewnątrz w szczeliny zawiasu może rozwiązać problem, ale szczerze, to wydaje mi się, że bez rozbierania boczku się nie obejdzie.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 13 wrz 2014, o 14:16

No właśnie w TIS nic nie widać :( chyba jutro będę musiał to rozebrać, bo dzisiaj już za gorąco, a w dodatku trzeba iść na grilla :mrgreen:
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Awatar użytkownika
konradoo
Zasłużony dla forum
Reputacja: 21
Imię: Konrad
Samochód: Nubira x2
Silnik:
Kontakt:

Post autor: konradoo » 13 wrz 2014, o 15:11

Xa jeśli wd nie załatwi sprawy to dopiero bym zaczął myśleć..u mnie żadna klamka tak nie mam,mimo że niedługo 200 powitają
O partsy pisz PW.

Awatar użytkownika
M 52
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Maciek
Samochód: Lacetti
Silnik:
Kontakt:

Post autor: M 52 » 13 wrz 2014, o 22:12

Mam to samo w klamce drzwi kierowcy, ale na razie brak mi motywacji do wzięcia się za naprawę. Przebieg znacznie mniejszy, ale po mieście, więc drzwiami kłapałem często.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 13 wrz 2014, o 23:57

No tak, ale to klamka od drzwi córki, więc nie wiem. Jutro popsikam i zobaczę, może za dużo ostatnio wody i mycia miało auto :D)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Nadwozie / Wnętrze”