Gwarancja na perforację
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 26
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Gwarancja na perforację
Rozpoznawałem dzisiaj temat likwidacji 'pamiatki' po hiszpańskim wandalizmie w postaci wgniotki i zadrapania na masce.
W serwisie obejrzeli niemiecki Serviceheft i potwierdzili, że obowiązuje 6-letnia gwarancja na nadwozie. I że muszę wykonywać przeglądy i naprawy w ASO. Koszt w Autożoliborz to ok. 1 200 zł.
Mam opcje takie:
- wyprostowanie wgniecenia (100 zł wgniotex.pl) i pomalowanie rys pędzelkiem do zaprawek;
- 300 zł naprawa u sprawdzonego lakiernika;
- 1200 w ASO;
i tu pytanie, co radzicie? Czy naprawiając we własnym zakresie (opcja 1 lub 2) stracę gwarancję tylko na maskę, czy na całość (tego lakiernik w ASO nie wiedział)?
W serwisie obejrzeli niemiecki Serviceheft i potwierdzili, że obowiązuje 6-letnia gwarancja na nadwozie. I że muszę wykonywać przeglądy i naprawy w ASO. Koszt w Autożoliborz to ok. 1 200 zł.
Mam opcje takie:
- wyprostowanie wgniecenia (100 zł wgniotex.pl) i pomalowanie rys pędzelkiem do zaprawek;
- 300 zł naprawa u sprawdzonego lakiernika;
- 1200 w ASO;
i tu pytanie, co radzicie? Czy naprawiając we własnym zakresie (opcja 1 lub 2) stracę gwarancję tylko na maskę, czy na całość (tego lakiernik w ASO nie wiedział)?
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Gwarancja na perforację
Tylko na element naprawiany i to w dodatku jesli udowodnia ze było naprawiane poza ASO 
A zeby było smiesznie, to na to co naprawia to dadza ci 2 lata gwarancji, a potem sie wypna nawet z gwarancji producenta.

A zeby było smiesznie, to na to co naprawia to dadza ci 2 lata gwarancji, a potem sie wypna nawet z gwarancji producenta.

Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
To niech się cmokną.
Facet od wgniotek twierdzi, ze nie opłaca się lakierować, bo i tak maska jest narażona na uderzenia kamieni i efekt lakierowania będzie krótkotrwały.
Facet od wgniotek twierdzi, ze nie opłaca się lakierować, bo i tak maska jest narażona na uderzenia kamieni i efekt lakierowania będzie krótkotrwały.
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 24
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
Panowie, jak jest właściwie z ta gwarancją? czego ona dotyczy? mam kilka mikro ubytków od kamyków na masce.
mikroubytki na masce nie wchodzą w rachubę 
Jak masz piaskowanie na rantach to też nie wchodzi, bo jeździsz po drodze, gdzie jest piasek, kamyczki i brud a i tak Ci wcisną, że pewnie nie miałeś fartuchów przeciwbłotnych
Gwarancja na perforację nadwozia (tylko nadwozie - zapomnij o konserwacji pod spodem samochodu
dotyczy praktycznie tylko i wyłącznie przypadku, gdy pokaże Ci się pęcherz na karoserii, ale żeby było śmieszniej nie możesz mieć uszkodzonego tego pęcherza na zewnątrz, bo wtedy według ASO: korozja jest spowodowana uszkodzeniem mechanicznym 
Czyli będziesz miał pęcherze, to Ci pomalują, ale za dwa lata i tak znowu pęcherze wyjdą na wierzch, bo nie wymienia się elementu na nowy, tylko szpachluje, maluje stary

Jak masz piaskowanie na rantach to też nie wchodzi, bo jeździsz po drodze, gdzie jest piasek, kamyczki i brud a i tak Ci wcisną, że pewnie nie miałeś fartuchów przeciwbłotnych

Gwarancja na perforację nadwozia (tylko nadwozie - zapomnij o konserwacji pod spodem samochodu

Czyli będziesz miał pęcherze, to Ci pomalują, ale za dwa lata i tak znowu pęcherze wyjdą na wierzch, bo nie wymienia się elementu na nowy, tylko szpachluje, maluje stary

- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
No zaprawka i malowac. Gwarancja nie obejmuje uszkodzen mechanicznychpool80 pisze:Panowie, jak jest właściwie z ta gwarancją? czego ona dotyczy? mam kilka mikro ubytków od kamyków na masce.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 24
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
Ok, czyli rozumiem lipa totalna z tą gwarancją. A mogę gdzieś kupić dokładnie taki sam kolor lakieru pędzelkiem?
Pamiętam, że do poprzedniego samochodu kupiłem biały, bo niby biały to biały, a jednak się mocno zdziwiłem.
Pamiętam, że do poprzedniego samochodu kupiłem biały, bo niby biały to biały, a jednak się mocno zdziwiłem.
- kemoiz
- Wymiatacz
- Reputacja: 1
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Od strony kierowcy w okolicach progu powinna byc nalepka z danymi auta w tym 3 znakowy kod lakieru. W aso mozna zamowic, ok 45 zl (wczoraj zamawialem)
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Ja to bym pojechał na dobranie koloru, są zakłady co się w tym specjalizują i mogą ci nabić od razu w spray i koszt też około 45 zł.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Moja wgniotka już pięknie 'wyprowadzona' (TOMEX, Warszawa - polecam!) za 80 zł. Rysy pomalowane pędzelkiem. Uprzejmy sprzedawca z DetailerShop poradził poczekać dwa tygodnie żeby się lakier utwardził i dopiero polerować, ale mechanicznie u lakiernika, bo ich preparatami (ani ręcznie) się tego nie zrobi.