Widziałem ten temat:
viewtopic.php?f=86&t=677&start=50
Ale w nim jest rozprawiane nt. przednich spryskiwaczy, a ja mam dość spory problem z tylnym.
Mianowicie zamiast pryskać na tylną szybę, ledwo co pryska, a w 90% płyn się po prostu leje w dół szyby.
Jakby wziąć butelkę wody, zrobić w korku dziurkę małym gwoździem i przyłożyć do spryskiwacza i lekko ścisnąć - woda się będzie lała wprost w dół szyby, ale bardzo powoli, przez co wycieraczka bardziej wyrzuca płyn z szyby, zamiast rozprowadzić go po niej.
Jak tylna szyba jest ubrudzona, to muszę przez to wyjść z auta i ręcznie umyć tylną szybę, co jest naprawdę upierdliwe.
Szukałem na forum, ale znalazłem tylko przednie i tylną do kombii (o ile mnie pamięć nie myli)
Czy macie jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?
Myślałem o wymianie tylnej dyszy spryskiwacza, ale totalnie nie wiem gdzie i co zamówić.
Jeśli to nie problem, to podeślijcie też zaufane źródło tych przednich spryskiwaczy mgłowych od Volvo na przednie spryskiwacze, rozwiązując problem tylnego "pryskacza" bardzo chętnie wymienię też przednie, ale linki z tematu wyżej już raczej dawno nieaktualne.
Dzięki za każdą odpowiedź!