Czujnik płynu spryskiwacza

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
Krasa87
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Mateusz
Samochód: Epica 06'
Silnik: 2.5, 156KM, AT
LPG: KME
Kontakt:

Czujnik płynu spryskiwacza

Post autor: Krasa87 » 29 mar 2019, o 15:15

Cześć,

Od niedawna jestem posiadaczem Epici 06' 2,5 AT. Auto bardzo mi odpowiada, jest przyziemne i wygodne, aczkolwiek drażni mnie w moim egzemplarzu jedna mała głupota - mianowicie czujnik poziomu płynu spryskiwaczy. Po zakupie myślałem że nie ma płynu, stąd krzyczała kontrolka na desce rozdzielczej, aczkolwiek po zalaniu płynu nadal było to samo. Zakupiłem drugi na allegro, i przy okazji montażu LPG poprosiłem o podmiankę i niestety cały czas to samo. Według mechaników kostki wydają się ok, chyba, że miałem niefarta i drugi czujnik też okazał się trafiony? Może z Waszego doświadczenia można jeszcze sprawdzić gdzieś instalację albo dalsze kostki?

Spotkaliście się z czymś takim? Brak mi pomysłów co można jeszcze z tym zrobić obecnie. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zakup kolejnego całego zbiorniczka płynu z czujnikiem i kolejna podmianka, ewentualnie może jakaś opcja całkowitego odpięcia tego żeby był permanentnie zgaszony i nie drażnił, a płyn sobie dolewał w miarę potrzeby...

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 300
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Re: Czujnik płynu spryskiwacza

Post autor: etac » 29 mar 2019, o 19:34

trzeba odpiąć wtyczkę i zobaczyć czy reaguje na zwarcie styków, jak nie to masz problem z instalacja nie czujnikiem.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

Krasa87
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Mateusz
Samochód: Epica 06'
Silnik: 2.5, 156KM, AT
LPG: KME
Kontakt:

Re: Czujnik płynu spryskiwacza

Post autor: Krasa87 » 30 mar 2019, o 14:47

ok dzięki za podpowiedź, przy następnej wizycie przekaże info swojemu mechanikowi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Epica Elektryka / Elektronika”