MAXI COSI AXISS 9-18kg
http://bubumarket.pl/pl/p/Fotelik-OBROT ... -0zl-/1141
ja miałem dla córki taki fotelik, bardzo wygodny, dziecko "montujesz" odwrócone bokiem do drzwi bardzo wygodne, później tylko odwrócić do przodu i jedzie. tak samo jak wyjęcie (można ustawić w którą stronę ma się obracać)
Zapięcie na pas, ale pas trzyma bardzo sztywno, po zablokowaniu pasa, cały luz jaki powstanie wybiera się na takim napianaczu (widać na jednym ze zdjęć z linku jak fotelik jest bokiem takie czerwone )zwija się go po prostu i nie ma możliwości by się coś choć minimalnie poluzowało., przez co fotelik miałem zamontowany długi czas i nie było potrzeby go poprawiać fotelik też nie drgnoł nawet troszkę na fotelu.
fotelik miał też minus.
Pewnego razu dostałem samochód zastępczy (grande punto 3d) i właśnie to 3d spowodowało że miałem wielki problem wsadzić go na tylny fotel bo jest duży (przez co też trochę waży)
Tylko jak go wyciągałem tylko 1 więc mi waga nie przeszkadzała.
Kolejną wadą był napinacz pasa samochodowego, po około 2 latach jazdy non stop w samochodzie bez wyjmowania, pas po prostu po odwinięciu nadal pozostał skręcony i jeszcze długo dochodził do siebie:)
Natomiast największą rekomendacją może być to że po nabraniu wzrostu przez córkę sprzedaliśmy fotelik a córka dostała według mnie dobrą podstawkę to długo marudziła że chce stary wygodny fotelik.
Cenowo też nie był drogi