Captiva 2.2D 2011 dziwny problem

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Fid3L
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Karol
Samochód: Captiva II
Silnik:
Kontakt:

Captiva 2.2D 2011 dziwny problem

Post autor: Fid3L » 24 sie 2018, o 20:55

Cześć

Mam Captive 2.2D z 2011r. przebieg ok. 90k.
Podczas jazdy zdarzyła mi się taka niespodzianka, że przy ok 140km/h nagle wyłaczyło mi pedał gazu, auto zaczęło zwalniać i tak sobie dotoczyłem się do stacji 500m i wyłaczyłem silnik.
Po jakichś 2 min, uruchomiłem auto odpaliło normalnie, ale miało dużo niższe obroty, ok 450 500 obr (normalnie ma ok 900 jakos tak). Auto nie reagowało na pedał gazu. Nic nie kopciło ani nic.

Zdecydowałem się zholować auto. Po dotarciu auta do warsztatu, normalnie odpaliło i wszystko było jakby nigdy nic. Komputer nie pokazał żadnych błędów. Przy jezdzie testowej, po "depnięciu" drugim lub trzecim niespodzianka powraca i znowu -jak auto postoi to wszystko jest ok.

Wymienione zostały wtryski - nic. Listwa wstryskowa - też nic. Aktualnie przestał odpalać...

Może ma ktoś z kolegów jakiś pomysł / doświadczenie z takim przypadkiem ?

Kony
Stały bywalec
Reputacja: 3
Imię: Konrad
Samochód: Captiva 2.4B, 2007
Silnik:
Kontakt:

Re: Captiva 2.2D 2011 dziwny problem

Post autor: Kony » 24 sie 2018, o 21:45

A nie czytałeś może kiedyś na forum o padającym pedale gazu? Ja coś gdzieś kiedyś czytałem i Twój problem pasuje to zepsutego pedału gazu.

Ale to musisz poszukać albo ktoś odpisze kto zna problem.

Możesz jeszcze zapytać na grupie FB. Jest grupa użytkowników Captivy.

Fid3L
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Karol
Samochód: Captiva II
Silnik:
Kontakt:

Re: Captiva 2.2D 2011 dziwny problem

Post autor: Fid3L » 26 sie 2018, o 09:36

Dzięki za podpowiedź. Problem jest taki że komp nie pokazuje żadnego błędu, wiec mogłoby się wydawać że z pedałem wszystko ok, szczególnie że komp pokazuje jego pełen zakres pracy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”