Przewód przytrzaśnięty bezpiecznikiem ;-) ważne że działa

No niestety, ale u mnie coś to nie chce zadziałać. Jak jest wyłączony silnik wszystko ładnie się zapala i gasnie. Problem pojawia się w momencie uruchomienia silnika.szczuplin pisze: ↑25 maja 2019, o 20:31Kontynuując temat dla większości pewnie banalny przez zakupem zadam pytanie.
Aukcja :
https://allegro.pl/oferta/2w1-swiatla-l ... uctReviews
W zestawie jest automat. Instrukcja podłączenia automatu:
PIN nr 30 należy podłączyć do plus (+) stacyjki
PIN nr 85 należy podłączyć do masy (-)
PIN nr 86 należy podłączyć do plus (+)postojówek
PIN nr 87 nie jest podłączany - najlepiej zaizolować
PIN nr 87a należy podłączyć do plus (+)świateł do jazdy dziennej
---------------------------------------------------------------------------
Pin nr 30 zasilę z przekaźnika pompy paliwa ? (tak mam teraz zasilone paski ledowe nad lampą, które planuje zlikwidować)
PIN nr 85 wezmę z akumulatora ?
PIN nr 86 wezmę szybkozłączką od kabla postojówki
PIN nt 87a należy podłączyć do plus (+)świateł do jazdy dziennej - tego nie rozumiem. Nie mam świateł dziennych. W moim przypadku zostawiam ten pin pusty ?
Poprawcie mnie jeżeli źle interpretuje sposób podłączenia tego wszystkiego.
Buczy bo światła pozycyjne i mijania są zasilane PWM gdy napięcie instalacji wzrasta (inteligentne ładowanie aku). Było o tym wiele razy. Zasilanie cewki przekaźnika sygnałem PWM jest niedobre, bo dochodzi do indukowania się wysokich napięć (jak w cewce WN), można coś uszkodzić w elektronice.
To może zależeć od samego przekaźnika i jego bezwładności. Na pewno powinna być w takim układzie równolegle podłączona dioda gasząca
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość