Witam ,niedawno odnowiłem moją wysłużoną ,powycieraną i zmęczoną kierownicę,pozwolę sobie zaprezentować kilka fotek przed jak i po renowacji/obszyciu. Chciałem ją sam odnowić/pomalować ale cena obszycia z demontażem i montażem kierownicy była tak atrakcyjna że nawet nie zastanawiałem się przez moment co wybrać .
Kierownica przed obszyciem :
jedyne ...150 zł za wszystko(demontaż ,montaż ) ,namiary dam na PW jak się zdecydujesz - facet robi to tylko w ...soboty
P.S - jak się zdecydujesz to podjedziesz ,pożyczę ci kierownicę na miejsce oryginalnej ( która zostanie zabrana do obszycia)
He he ja kiedyś zrobiłem renowację starej kierownicy w Nubirze. Kierownica oczywiście z tworzywa piankowego. Mocno była wyslizgana. Użyłem do tego...opalarki i kawałka skurkopodobnego materiału z klockowatą strukturą na wewnętrznej stronie. Podgrzewałem fragmenty kierownicy aż stswały się plastyczne a potem od razu odciskałem strukturkę. I wyszło to całkiem ok. Trzeba by tylko przyciemnić kolor farbą.
Mając trochę wolnego poszedłem śladem kolegi kliszki. Temat odkładałem bardzo długo (juz ostatnio zaczęła sie kruszyc skóra) , przejeżdzałem koło znanego mi punktu zostawiłem do czwartku.
Zamówiłem sobie cały komplecik (kierownica , mieszek i gałka). Jak odbiorę wrzucę foto.
Dokładnie , wrzuć fotkę ( sam zastanawiałem się nad obszyciem takim pokrowcem swojej w Cruzie . ale wyszedłem z założenia, że nie ma szans by to zrobić,, profesjonalnie'' )