Uszczelki miedziane między zaciskiem hamulca tylnego a przewodem elastycznym
Jaki rozmiar powinny mieć uszczelki miedziane między zaciskiem hamulca tylnego a przewodem elastycznym?
Wiem, że mogę zmierzyć je po zdemontowaniu, ale wolałbym zakupić wszystkie elementy przed rozdłubaniem auta i wykonać całą robotę za jednym zamachem.
Połączenie jest typu 'banjo', a po każdej stronie tego 'banjo' znajduje się miedziana uszczela / podkładka.
Wchodząca w to śruba z otworkiem ma średnicę na gwincie 10 mm.
W przypadku tej podkładki/uszczelki interesują mnie oczywiście 3 wymiary, czyli średnica otworu wewnętrznego, średnica całej uszczelki (zewnętrzna) oraz jej grubość.
Naczytałem się i nasłuchałem, że takie uszczelki należy po każdym odkręceniu zakładać nowe, stąd moje pytanie do Was.
Problem niby banalny ale np. w InterCars nie wiedzieli co dobrać, nie mają dostępnych od ręki, a upatrzonych przeze mnie 10x14x1 mm lub 10x16x1 mm [śr. wewn. x śr. zewn. x grubość] nawet nie można zamówić (brak w magazynach).
Może wiecie gdzie to można nabyć w Szczecinie?
Autko to Lacetti kombi 1.6 benzyna 2009.
Rysunek poglądowy:
Uszczelki miedziane między zaciskiem hamulca tylnego a przewodem elastycznym
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Jan
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Uszczelki miedziane między zaciskiem hamulca tylnego a przewodem elastycznym
Wg. katalogu to nr: 94525077
Wg. katalogów to podkładka 15x10x2, ale tu do końca nie jestem pewny.
Dodano po 21 minutach 13 sekundach:
A uszczelkę 10x16x1 kupisz w hurtowni gordon (lub w sklepie który u nich się zaopatruje) ale pytaj o nr 944.330-U-5 (5szt w kpl).
Wg. katalogów to podkładka 15x10x2, ale tu do końca nie jestem pewny.
Dodano po 21 minutach 13 sekundach:
A uszczelkę 10x16x1 kupisz w hurtowni gordon (lub w sklepie który u nich się zaopatruje) ale pytaj o nr 944.330-U-5 (5szt w kpl).
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Uszczelki miedziane między zaciskiem hamulca tylnego a przewodem elastycznym
Bardzo dziękuję! To w zasadzie wyczerpuje temat. Gordon jest w okolicy. Ciekawe tylko, czy sprzedadzą mi jeden komplet, bo to hurtownia.
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Niektóre oddziały mają też detal, ale czy wszystkie - nie wiem.
Najlepiej byłoby @konradoo pytać, on będzie wiedział.
EDIT:
@konradoopotwierdził - w Gordonie jest detal bez problemu.
Najlepiej byłoby @konradoo pytać, on będzie wiedział.
EDIT:
@konradoopotwierdził - w Gordonie jest detal bez problemu.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Robota wykonana, uszczelki jednak znalazły się w InterCars - 16x10x1 mm. Oryginalne miały wymiary 15x10x1,5 mm, zmierzone suwmiarką.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc!
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc!