Zewnętrzna klamka
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Zewnętrzna klamka
Dzisiaj zauważyłem, że mi się jedna klamka nie cofa po pociągnięciu, nie wiem czy tam są jakieś sprężynki, czy wystarczy przesmarować, na razie nie chcę rozbierać boczku, bo tylko chyba taki dostęp tam jest i się zastanawiam, czy jak popsikam wd-40 lub innym jakimś smarem, czy to pomoże 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Re: Zewnętrzna klamka
Nie wiem jak to dokładnie jest w robione w Chevy, ale z reguły jest tam sprężynka, która czasem lubi sobie pęknąć.
Może tylko coś się przybrudziło i WD40 z rurką wtrysnąć od zewnątrz w szczeliny zawiasu może rozwiązać problem, ale szczerze, to wydaje mi się, że bez rozbierania boczku się nie obejdzie.
Może tylko coś się przybrudziło i WD40 z rurką wtrysnąć od zewnątrz w szczeliny zawiasu może rozwiązać problem, ale szczerze, to wydaje mi się, że bez rozbierania boczku się nie obejdzie.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
No właśnie w TIS nic nie widać
chyba jutro będę musiał to rozebrać, bo dzisiaj już za gorąco, a w dodatku trzeba iść na grilla 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 21
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Xa jeśli wd nie załatwi sprawy to dopiero bym zaczął myśleć..u mnie żadna klamka tak nie mam,mimo że niedługo 200 powitają
O partsy pisz PW.
- M 52
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Maciek
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Mam to samo w klamce drzwi kierowcy, ale na razie brak mi motywacji do wzięcia się za naprawę. Przebieg znacznie mniejszy, ale po mieście, więc drzwiami kłapałem często.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
No tak, ale to klamka od drzwi córki, więc nie wiem. Jutro popsikam i zobaczę, może za dużo ostatnio wody i mycia miało auto