Orlando 2.0 wymiana pompy wody.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Maciej
- Samochód: Orlando
- Silnik: 2,0 diesel
- Kontakt:
Orlando 2.0 wymiana pompy wody.
Witam, szukam pomysłu jak wymienić pompę wody w Orlando 2,0 diesel. Proszę o podpowiedź, z góry, z dołu, może ktoś posiada jakąś dokumentację? Mechanicy nie chcą się tego podjąć... Dzięki za każdą poradę!
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Orlando 2.0 wymiana pompy wody.
No jest troche roboty, ale jest z przodu
Producent mówi 2,5h

Producent mówi 2,5h
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Maciej
- Samochód: Orlando
- Silnik: 2,0 diesel
- Kontakt:
Kurczę, no nie jest to takie proste, jak na rysunku, chyba, że przy zdemontowanym silniku...Nie mogę się do niej dobrać. Jak to zrobić bez demontażu innych, większych części w tym np. turbiny?
Dodano po 2 minutach 22 sekundach:
Ta wymiana pompy krok po kroku jak widzę na rysunkach jest przy wyciągniętym silniku...Tak mi się zdaje...A jak to zrobić bez ruszania silnika?
Dodano po 13 minutach 5 sekundach:
Nie wiem co robić...Żaden serwis i zakład mechaniczny w Suwałkach nie chce mi się podjąć naprawy. Czy faktycznie aż tyle jest problemu z wymianą pompy wody? Proszę o informację jak dla laika, dzięki z góry raz jeszcze ...
Dodano po 2 minutach 22 sekundach:
Ta wymiana pompy krok po kroku jak widzę na rysunkach jest przy wyciągniętym silniku...Tak mi się zdaje...A jak to zrobić bez ruszania silnika?
Dodano po 13 minutach 5 sekundach:
Nie wiem co robić...Żaden serwis i zakład mechaniczny w Suwałkach nie chce mi się podjąć naprawy. Czy faktycznie aż tyle jest problemu z wymianą pompy wody? Proszę o informację jak dla laika, dzięki z góry raz jeszcze ...
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Instrukcja odnosi się do demontażu pompy w silniku zamontowanym w samochodzie dlatego podaje konieczność demontażu wszystkich elementów dookoła pompy.
Jest z tym naprawdę sporawo rozkręcania i ryzyko że coś pójdzie nie tak.
Jakby zdemontować wentylatory i chłodnice to możliwe że nie trzeba by było rozszczelnić układu klimatyzacji i całkowicie demontować sprężarki a jedynie ją odkręcić i na przewodach dać z boku.
Jest z tym naprawdę sporawo rozkręcania i ryzyko że coś pójdzie nie tak.
Jakby zdemontować wentylatory i chłodnice to możliwe że nie trzeba by było rozszczelnić układu klimatyzacji i całkowicie demontować sprężarki a jedynie ją odkręcić i na przewodach dać z boku.