jestem posiadaczem Nubiry 2.0D 2007r, zakupiona została we wrześniu 2013.(przebieg 150 tys. km przy zakupie - jeśli jest prawdziwy- obecnie 160 tys. km) Jak do tej pory sprawowała się idealnie, zero problemów, w zimie odpalała idealnie, nie kopciła, nie był odczuwalny spadek mocy. Jedyną rzeczą były lekkie wibracje praktycznie nie wyczuwalne ok 2 tys obr. jedynie na 2 biegu. (nikt poza mną tego nie czuł jadąc autem). Ok trzech tyg temu odpalając auto zauważyłem nierówną pracę silnika i drgania, ale po chwili objawy te ustąpiły. Kilka dni temu rano odpaliła bez problemów. Po przejechaniu ok 15 km, auto zaczęło się dziwnie zachowywać, przy dodawaniu gazu silnik wpadał w wibracje i reagował z lekkim opóźnieniem na pedał gazu. Auto zgasiłem. Po 8 godzinach po odpaleniu silnik strasznie nierówno pracował i wcale nie reagował na pedał gazu. Auto po chwili zgasło i już nie odpaliło. Zaprowadzone zostało do mechanika. Po kilku dniach otrzymałem telefon, że uszkodzone są 2 wtryski, a pozostałe 2 są w miarę ok. Czy jest to możliwe aby tak bez objawowo nagle uszkodziły się wtryski? W przyszłym tygodniu mam mieć informację co uległo uszkodzeniu w wtryskach i jaki jest koszt ich naprawy.

Pozdrawiam