Witam jaka macie temp w swoich lacetti konkretnie chodzi mi o 1.4 silnik trzy razy bylem u gazownika i dalej gasnie przy hamowaniu zaraz po tym jak sie przelaczy na gaz aktualnie mam temp 30 stopni
Lacetti hb 1.4 b+g
Temp. lpg lacetti
-
- Bywalec
- Reputacja: 0
- Imię: Marcin
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
- tdon
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 57
- Imię: Tomek
- Samochód: Hyundai i20 BC3
- Silnik: 1,2 16V 84KM
- LPG: BRC SQ32 DualJet
- Inny samochód: Był Aveo T300 LT+
- Kontakt:
Re: Temp. lpg lacetti
Szanowny kolego po to w jezyku polskim istnieja znaki przestankowe i polskie znaki zeby czasem z nich korzystac slowo daje ze wowczas sens tego co zostalo napisane jest zrozumialy nie tylko dla piszacego ale rowniez dla czytajacego wiec zdecydowanie warto ich uzywac aby nie wychodzil z tego belkot i aby sprawnie sie komunikowac ponadto uzywanie skrotow nie jest polecane w przypadkach kiedy nie ma ku temu uzasadnienia poza niechciejstwem piszacego zatem bardzo prosze dbajmy nieco o jezyk na forum
Zakładam, że chodzi ci o temperaturę przełączania na LPG. Miałem fabrycznie ustawione 40 stopni, ale silnik był niestabilny zaraz po przełączeniu, więc przestawiłem sobie na 50 stopni. Teraz jest w porządku. Silnik 1,2. Instalacja BRC SQ24.
Zakładam, że chodzi ci o temperaturę przełączania na LPG. Miałem fabrycznie ustawione 40 stopni, ale silnik był niestabilny zaraz po przełączeniu, więc przestawiłem sobie na 50 stopni. Teraz jest w porządku. Silnik 1,2. Instalacja BRC SQ24.
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 1
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
U mnie założony jest LR Omegas (niemal od początku istnienia samochodu). Temperatura przełączania to 30 stopni i nie odczuwam żadnych niepokojących objawów. Wtryski Barracuda, a reduktor to LI02, bo być może też ma to znaczenie.
-
- Bywalec
- Reputacja: 0
- Imię: kazik
- Samochód: lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Ja miałem ustawione na 60 st. . Do pracy mam 5 km przy dużych mrozach przełączało się na lpg prawie przed bramom.Dałem zmienić na 25 st. nie mam z tym problemu. ( LANDI RENZO SILNIK 1,8)