Wspomaganie kierownicy
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Robert
- Samochód: Captiva
- Silnik: 2.2 Diesel 163KM
- Kontakt:
Wspomaganie kierownicy
Witam. Muszę dolać płynu do wspomagania kierowniczego, ponieważ mam go na minimum. Jaki płyn leje się do wspomagania?
-
- Świeżak
- Imię: Amadeusz
- Samochód: Epica
- Silnik: 2.0 VCDi, Z20S, 150KM, Diesel
- Kontakt:
Re: Wspomaganie kierownicy
Witaj.
Nie wiem który masz rocznik auta ale wejdź sobie na stronę: https://www.chevrolet.pl/owners/manuals.html i tam są instrukcje. Pod koniec każdej jest podane jakie płyny, oleje itd należy używać.
Nie wiem który masz rocznik auta ale wejdź sobie na stronę: https://www.chevrolet.pl/owners/manuals.html i tam są instrukcje. Pod koniec każdej jest podane jakie płyny, oleje itd należy używać.
-
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva
- Silnik: 2.4 135KM
- LPG: Tak
- Kontakt:
Cześć.
Chcę przepłukać układ i wymienić całkowicie płyn do do wspomagania. Zalecany drexon II lub III
Zakupiłem 3 l i płyn jest czerwony, a podnosząc maskę zauważyłem, że w zbiorniczku mam zielony i nie wiem jakiego rodzaju i marki,. ponieważ auto mam od 6 miesiecy.
Czy mogę zmienić na czerwony bez żadnych konsekwencji z uszkodzeniem pompy?
Jaki powinien płyn zalać mineralny? /Półsyntetyczny/Syntetyczny?
Chcę przepłukać układ i wymienić całkowicie płyn do do wspomagania. Zalecany drexon II lub III
Zakupiłem 3 l i płyn jest czerwony, a podnosząc maskę zauważyłem, że w zbiorniczku mam zielony i nie wiem jakiego rodzaju i marki,. ponieważ auto mam od 6 miesiecy.
Czy mogę zmienić na czerwony bez żadnych konsekwencji z uszkodzeniem pompy?
Jaki powinien płyn zalać mineralny? /Półsyntetyczny/Syntetyczny?
-
- Aktywny
- Reputacja: 2
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Captiva 2.2D 2012r
- Silnik:
- Kontakt:
Wg instrukcji powinien być drexon VI i jest on czerwony.
Skoro u ciebie jest zalany zielony to prawdopodobnie on jest przyczyną twoich kłopotów z maglem
Skoro u ciebie jest zalany zielony to prawdopodobnie on jest przyczyną twoich kłopotów z maglem