Nie odpala brak reakcji rozrusznika gasną kontrolki

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
ReMiX
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2019, o 15:14
Imię: Marcin
Chevi: Captiva
Silnik: 2.4 benzyna
LPG: Tak stag
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Nie odpala brak reakcji rozrusznika gasną kontrolki

Post autor: ReMiX » 11 lip 2019, o 19:56

Cześć ja znowu że swoją captiva.
2.4benzyna z gazem agaz 2008r.
Padło sprzęgło ale po wymianie okazuje się że nie chce odpalić. Nie można się połączyć do komputera silnika a przy próbie odpalenia słychać tylko jak przekaźnik klika, rozrusznik działa testowany na krótko, próbowaliśmy palić na pych też nie działa, odpinalismy komputer sprawdzalismy zapinki wszystko wygląda ok. Dodam tylko że ostatnio mieliśmy podobna akcje, odlaczylismy aku żeby wspawac łącznik elastyczny wydechu, auto normalnie odpaliło wyjechałem z warsztatu zgasilem i po chwili chciałem odpalić i jechać do domu i taka sytuacja jak opisałem (gasną kontrolki, cykniecie przekaźnika i nic) odpielismy aku kombinowalksmy bez rezultatu w końcu na jakiś czas odpielismy aku i po podpieciu odpalił jak gdyby nigdy nic przejechałem ponad 1000km bez problemów aż w końcu żona wykoncxyla sprzęgło i teraz jest to co jest auto nie żyje.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 16143
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Aveo T300
Silnik: 1.6 LDE
LPG: STAG
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Nie odpala brak reakcji rozrusznika gasną kontrolki

Post autor: etac » 11 lip 2019, o 19:59

sprawdź czy masy od silnika są całe i podokręcane.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

ReMiX
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2019, o 15:14
Imię: Marcin
Chevi: Captiva
Silnik: 2.4 benzyna
LPG: Tak stag
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Nie odpala brak reakcji rozrusznika gasną kontrolki

Post autor: ReMiX » 11 lip 2019, o 20:09

A możesz coś konkretniej? W sensie gdzie tego szukać? Bo generalnie wszystko wygląda ok, klemy porządnie się trzymają, dawalismy masę z aku do bloku i też nic.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
etac
Prezes
Posty: 16143
Rejestracja: 4 sie 2013, o 00:31
Imię: Krzysztof
Chevi: Aveo T300
Silnik: 1.6 LDE
LPG: STAG
Lokalizacja: SBE
Kontakt:

Re: Nie odpala brak reakcji rozrusznika gasną kontrolki

Post autor: etac » 11 lip 2019, o 20:13

konkretniej nie umiem, bo nie wiem gdzie konkretnie są kable masowe silnika.
2007-2011 Chevrolet Lacetti 2.0 VCDi
2011-2013 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LS+ Premium
2011-2015 Chevrolet Spark 1.0 LS+
2013-2017 Chevrolet Cruze 2.0 TCDi LTZ
2013- > Chevrolet Aveo 1.4 LTZ
2012-> Chevrolet Aveo 1.6 LTZ

ReMiX
Świeżak
Posty: 23
Rejestracja: 15 maja 2019, o 15:14
Imię: Marcin
Chevi: Captiva
Silnik: 2.4 benzyna
LPG: Tak stag
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Nie odpala brak reakcji rozrusznika gasną kontrolki

Post autor: ReMiX » 11 lip 2019, o 20:47

Udało się... Tka pierdola ale nerwy zniszczyła. Okazało się że jest jeszcze jedna wtyczka za komputerem jest schowana łączy po prostu dwie wiązki nie wiem skąd i do kad idą ale auto ożylo i działa jak trzeba.. Dzięki za pomoc bo w chwili słabości podałem się a ty mnie zmotywowales do grzebania i idąc po wiazce masy od aku przypadkowo trafiłem na tą wtyczkę. Prawdopodobnie jak chłopaki wyciągali wózek i opuszczali silnik wypiela się także mogli tego nie widzieć (a nawet na pewno) i ot cały problem.. Jeszcze raz dzięki!

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka


ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Elektryka / Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości