zamiast zakładać 2 (3) oddzielne wątki postanowiłem opisać swoje problemy w jednym. O co chodzi:
1) Od zakupu Laczka mam problem z panelem nawiewu (kontrolki klima, obieg, podgrzewanie tylej szyby). Raz działa, 5 razy nie. Najpierw myślałem, że winny jest alternator (który dał o sobie znać dzień przed Wigilią), ale po wymianie dalej jest problem. Aku się ładuje, napięcie jest, ale często panel nie reaguje. Bezpieczniki przejrzane, połączenia wydają się być ok. Więc, ki diabeł? Miał ktoś już taką hecę?
2) W grudniu przerobiłem skrzynkę bezpieczników rękami elektryka (sprawa z grzejącymi się przekaźnikami od świateł mijania/drogowych rozwiązana podpięciem kolejnego i umieszczeniem go w skrzynce). Wszystko było ok, kiedy jakieś 3 tygodnie temu zauważyłem, że po włączeniu drogowych "na stałe" nic się nie dzieje (przekaźnik "nie pyka"), ale jak łapię je "do siebie" to światła się włączają (przekaźnik "pyka"). Dzień później okazało się, że przeciwmgłowe tyle też się nie włącza. Bezpieczniki ok. Czyżby zespolony do wymiany? Czy sprawdzić coś jeszcze, zanim się zabiorę za wymianę? Czy samochód już mnie nie kocha?
3) Może te sprawy są połączone (wymiana całej wiązki?) ?
Koledzy (i koleżanki