Sprężarka klimatyzacji - problem

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
zgredzik123
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Łukasz
Samochód: Captiva 2.4
Silnik:
Kontakt:

Sprężarka klimatyzacji - problem

Post autor: zgredzik123 » 29 paź 2018, o 10:51

Witam. Mam poważny dla mnie problem ze sprężarką klimatyzacji.
Kupiłem auto z już uwalonym kompresorem. Właściciel nie ściamniał, poinformował mnie o tym i opuścił 500 euro z ceny. Od razu mnie poinformował , że niestety nie nadaję się do regeneracji. Patrzyłem , że używki w necie stoją między 400 a 1200 , więc luzik myślałem.
Zrobiłem zdjęcia tabliczki z kompresora, szukam w necie i NIC. Pod numerem mojego kompresora nie znajduję nic do CAPTIVY. Pokazuje mi kompresory do INSIGNI, CRUZA, ORLANDO. Nic do Captivy. Szukam na allegro, ebay, niemieckie strony, itd. No czarna du.pa. Może ktoś miał podobną sytuacje, albo wie gdzie dostanę taki kompresor, albo wie czy moge zamontować inny ( z innym numerem) .
Moje auto to Chevrolet Captiva. 2011 rok. 2.4 benzyna. Buda już z dużym grillem.
Załączniki
kompresor 2.jpg
kompresor 1.jpg

Korneliusz
Aktywny
Reputacja: 2
Imię: Korneliusz
Samochód: Captiva 2.0 D 4WD 07
Silnik:
Kontakt:

Re: Sprężarka klimatyzacji - problem

Post autor: Korneliusz » 29 paź 2018, o 16:23

Poszukaj coś od Antary - Opel - to to samo co Captiva tylko troszkę inna stylistyka nadwozia no i znaczek na klapie inny. :D) :D)
Po drugie - sprężarka klimy to nie jest jakiś tam podzespół którego nie można zastąpić wyrobem innego producenta. Można to zrobić pod warunkiem że - gdy kupisz używaną to samo zamocowanie powinno pochodzić od auta z takim samym silnikiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”