Witam,
Ostatnio zauważyłem że podczas jazdy pod czas słuchania radia wydaje on dziwny sygnał, nie wiem czym on jest spowodowane bo żadna kontrolka się nie świeci i szczerze nie mam pojęcia od czego to jest. Może ktoś miał taki problem w swoim samochodzie i umie mi pomóc.
Pozdrawiam
Pikanie w radiu Chevrolet AVEO T250
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Dawid
- Samochód: AVEO
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Pikanie w radiu Chevrolet AVEO T250
Nie wiem jakie to jest "pikanie" bo nie słyszę tego, ale czasem producenci w ten sposób zabezpieczają radia, tzn, jak nie wpiszesz kodu odblokowującego to będzie pikać.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Wiem że coś takiego było opcja i to zrobiłem i jakoś przestało ale dziś znowu to samo ale przy zgłośnieniu na maksa głośników zastanawiam się czy nie jakiś bezpiecznik nie poszedł ale sam nie wiem najgorzej że na forach też nic nie ma o czymś takim.
Bezpieczników bym w to nie mieszał, sprawdź może jeszcze opcje RDSu, AF i TA, nie pamiętam teraz ale któreś z tego da się wyłączyć i być może przestanie pikać.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
TA też mam wyłączone więc nie powinno być to ale jeszcze odłączę AF może to powoduje. Ale dziwi mnie jedno jak raz przejechałem się z wyłączonym radiem to nie piszczało może jeszcze trzeba sprawdzić czy w przypadku CD to samo zachodzi bo już sam nie wiem na pewno coś z elektryką ale nie wiem co.