Głowica
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Arek
- Samochód: Captiva 2.4 B+ lpg
- Silnik: 2.4 lpg
- Kontakt:
Głowica
Witam ponownie
Ogłoszenie będzie już w odpowiednim dziale , pardon za pomyłkę. Teraz mam tylko pytanie czy do chevi nubira 1.6 B 2005r pasuje głowica z innego modelu czy skazany jestem na konkretną lub nowy silnik?
Ogłoszenie będzie już w odpowiednim dziale , pardon za pomyłkę. Teraz mam tylko pytanie czy do chevi nubira 1.6 B 2005r pasuje głowica z innego modelu czy skazany jestem na konkretną lub nowy silnik?
-
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Głowica
a czemu nie chcesz takiej jak masz zamontowaną? http://allegro.pl/glowica-walki-zawory- ... 84199.html
-
- Świeżak
- Kontakt:
Wielkie dzięki za cynk. Nie wiem jak szukałem źe nie zauważyłem. Jej chyba jeszcze dzień temu nie było ale z moim zamotaniem to wszystko możliwe.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Mnie też dziwi, że nie znalazłeś, ja szukałem chyba wczoraj czy przedwczoraj jak się pokazał temat, ale musiałem wyjść z domu i jak wróciłem to tematu nie było 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
- Świeżak
- Kontakt:
No i pojawił się problem. Głowica przyszła ale różni się ilością kanałów olejowych i kształtem uszczelki. Podaję to co powiedział mechanik. O co chodzi i dlaczego? Czy gdzieś na głowicy i silniku są jakieś konkretne numery do sparowania? Bo na zdjęciu w ogłoszeniu jakieś są. Zaznaczam że ja jestem kompletnym laikiem. jak to dalej ugryźć?
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Powinny byc na głowicy, niech mechanik sprawdzi i poda, jakie numery ma "twoja" głowica, i głowica którą kupiłeś.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
- Świeżak
- Kontakt:
A więc sprawa wygląda tak: na czerwono różnice w ilości kanałów, moja z pojedynczym. Na niebiesko: po założeniu starej uszczelki na drugą głowice, głowica wystaje poza. Nowa (druga) symbole F17B5 i 50. Moja stara to YL09232 i Y-8. Ki czort? To o co pytać i na co zwracać uwagę ? Jakieś różne wypusty, typy tego samego? Coś mi się wydaje że chyba trzeba poszukać całego silnika.
- Załączniki
-
- Zdjęcie0770.jpg (127.43 KiB) Przejrzano 2436 razy
-
- Zdjęcie0767.jpg (110.61 KiB) Przejrzano 2436 razy
-
- Zdjęcie 2A.jpg (100.15 KiB) Przejrzano 2436 razy
-
- Zdjęcie 1B.jpg (94.45 KiB) Przejrzano 2436 razy
-
- Zdjęcie 1A.jpg (82.55 KiB) Przejrzano 2436 razy
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Może najlepiej pojeździć po autoszrotach, nie zawsze wystawiają, a mogą mieć pełno części. Jak nie to zostanie zakup całego silnika.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Na allegro widze ze glowica ze starej nubiry wyglada podobnie - http://allegro.pl/glowica-silnika-daewo ... 70518.html
Jedz na jakis szrot w okolicy, i popytaj może mają, ew. niech jakoś oznaczą gdyby nie pasowała żebyś mógł oddać.
Jedz na jakis szrot w okolicy, i popytaj może mają, ew. niech jakoś oznaczą gdyby nie pasowała żebyś mógł oddać.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.