Kilka pytań dotyczących Cruza

Wszystkie inne tematy dotyczące danego modelu
ODPOWIEDZ
jakistam112
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: krzysiek
Samochód: Cruze
Silnik:
Kontakt:

Kilka pytań dotyczących Cruza

Post autor: jakistam112 » 20 lut 2017, o 18:53

Witam wszystkich serdecznie.Chciałbym dowiedzieć się troche na temat Chevroleta,otóż interesuje mnie samochód z 2009 r. Sedan 140 km benzyna.Pierwsze i w sumie najważniejsze pytanie,czy do tego modelu nie ma problemu z cześciami?Jak drogie sa naprawy tego auta?W jakich granicach cenowych samochód powinien byc teorytycznie w dobrym stanie?Na co zwrocic uwage przy zakupie auta?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 300
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Re: Kilka pytań dotyczących Cruza

Post autor: etac » 20 lut 2017, o 19:06

proponuje przejrzeć forum, dokładnie każdy z działów, poczytać, a odpowiedzi się same znajdą :)
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

berpa
Stały bywalec
Reputacja: 2
Imię: Paweł
Samochód: Cruze1,8/Spark1,0
Silnik: Chyba jest jakiś?
Kontakt:

Post autor: berpa » 20 lut 2017, o 20:15

1. - NIE
2. - Niedrogie, generalnie jak do Opla Astry
3. - "Dobry stan" to sprawa subiektywna. Dla mnie "dobry stan" to samochód nowy.

ttamris
Świeżak
Imię: Mateusz
Samochód: Cruze
Silnik:
Kontakt:

Post autor: ttamris » 22 lut 2017, o 14:24

Tak abyś miał punkt odniesienia:

kupiłem cheviego niecały rok temu od dealera: rocznik 2013, hatchback, 32 tys zł od dealera - samochód oddany w rozliczeniu. (oczywiście cenna z marżą sprzedawcy). Na fv chyba odkupiony za ok 29 tysi (od tej osoby prywatnej)

Oddany zaraz po gwarancji, stan idealny, ASO jak i niezależny serwis powiedzieli że auto jest bez skazy. (proforma wymieniłem filtry i oleje).

Auto bez gazu.

CiekawyRW
Świeżak
Imię: Tomuś
Samochód: Cruze 1,8 Lt z LPG
Silnik:
Kontakt:

Post autor: CiekawyRW » 13 mar 2017, o 07:46

Mam takiego w gazie. 2013rok. trochę mułowaty- w porównaniu do poprzedniego auta skoda 1,6 w gazie. ale robi to zapewne ciężar auta. Generalnie nie mam żadnych problemów- poza opisanymi -blaknące lusterka, piski -do czasu- hamulców. przebieg obecnie 47000. spokojnie używany jak na 55 cio latka w momencie kupna hihihihi. trochę opóźnienia w spadku obrotów po puszczeniu pedału "gazu", ale przejechałem się okazjonalnie Merivą- starą i też to zauważyłem- Albo feler, albo moja technika jazdy?!. chyba feler, bo wcześniej tego w innych stajniach nie widziałem. łącznie dużo -ponad 500tys km . Zawsze od nowosci..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Ogólnie o modelu”